به گزارش واحد ترجمه ایران‌دکونومی، در طی یک دهه فعالیت ساتیا نادلا به‌عنوان مدیرعامل مایکروسافت، ارزش این کمپانی بیش از 10 برابر افزایش یافته است!

نادلا در فوریه سال 2014 به‌عنوان مدیرعامل جدید جایگزین استیو بالمر، مدیرعامل قبلی این شرکت شده بود. در طی همین بازه زمانی، شاخص سهام S&P 500 در بازار بورس بیش از 185% رشد داشته و به همین دلیل نام مایکروسافت به‌عنوان یکی از کمپانی‌هایی که بهترین عملکرد را در طی یک دهه داشته‌اند؛ ثبت شده است.

با آغاز ماه فوریه 2024، ارزش بازار مایکروسافت از 3.06 تریلیون دلار هم فراتر رفت و رسماً این غول تکنولوژی عنوان “ارزشمندترین کمپانی عمومی آمریکا” را به نام خود ثبت کرده و جلوتر از رقبایی مانند اپل، گوگل و متا قرار گرفت. زمانی که ساتیا نادلا در فوریه سال 2014 مسئولیت مدیرعاملی این شرکت را به عهده گرفت، ارزش مایکروسافت تنها 300 میلیارد دلار بود.
در طی 14 سالی که استیو بالمر مدیرعامل این شرکت بود، بیش از 30% از ارزش مایکروسافت کاسته شده بود.

اما تحت مدیریت نادلا، مایکروسافت نه‌تنها موفق شد جایگاه حقیقی خود را در حوزه ساخت و عرضه کامپیوترهای شخصی و نرم‌افزارهای آفیس به‌دست آورد؛ بلکه در طی سال‌های اخیر به‌عنوان برترین کمپانی در دو مورد از مهم‌ترین تکنولوژی‌های روز دنیا نیز شناخته شد: هوش مصنوعی و محاسبات ابری.

به‌جهت مقایسه، در دوران مدیرعاملی استیو بالمر، کمپانی مایکروسافت در دو حوزه مرورگرها و موبایل دچار افت شدیدی شده بود. موتور جستجوی Bing همچنان (با فاصله بسیار زیاد از گوگل!) دومین موتور جستجوی مورداستفاده کاربران در بازار تلقی می‌شود و مرورگر Edge این کمپانی نیز بازی را به مرورگر محبوب گوگل‌کروم باخته است.

اما در حوزه موبایل، مایکروسافت ناچاراً مجبور شد در دوران مدیریت بالمر پروژه “Windows Phone” را به دلیل اتخاذ چندین تصمیم اشتباه به‌کلی کنار بگذارد. به همین دلیل این کمپانی نتوانست هرگز حضوری شایسته در حوزه گوشی‌های هوشمند داشته باشد و با رقبایی مانند اپل، گوگل و سامسونگ رقابت کند.

ساتیا نادلا

تأثیر مثبت مدیریت نادلا بر عملکرد مایکروسافت

حضور نادلا در مایکروسافت باعث شد این کمپانی از طرز فکر بسته، انحصارطلبانه و محدودکننده خود فاصله گرفته و زمان بیشتری به پروژه‌های متن‌باز اختصاص داده شود. همچنین، در زمان مدیریت نادلا رسماً مجوز ارائه نرم‌افزارهای این کمپانی به‌صورت متن‌باز بر روی سیستم‌عامل‌هایی به‌جز ویندوز نیز صادر شد و حتی در حرکتی غافلگیرکننده نرم‌افزارهای اختصاصی این شرکت بر روی لینوکس نیز منتشر شد.

یکی دیگر از مزایای مدیریت ساتیا نادلا برای مایکروسافت، تصاحب چندین کمپانی به‌نام و مشهور بوده است. در سال 2016، تنها دو سال پس از مدیرعامل شدن نادلا، مایکروسافت توانست شبکه اجتماعی لینکدین را با ارزش 26.2 میلیارد دلار تصاحب کرده و سپس در سال 2018، پلتفرم کدنویسی GitHub نیز به ارزش 7.5 میلیارد دلار توسط این کمپانی بزرگ خریداری شد.
با این وجود، همچنان پربحث‌ترین و پرسروصداترین معامله کمپانی مایکروسافت متعلق به تصاحب شرکت بازی‌سازی Activision Blizzard در سال 2022 با قیمت نجومی 75 میلیارد دلار می‌باشد.

با توجه به ارزش فزاینده تکنولوژی هوش مصنوعی در جوامع امروزی، شاید تصمیم شاهکار ساتیا نادلا در چند سال اخیر به همکاری با استارتاپ هوش مصنوعی OpenAI و سرمایه‌گذاری در آن منصوب شود. کمپانی OpenAI که ارائه‌دهنده چت‌بات هوش مصنوعی محبوب ChatGPT و ابزار ساخت عکس Dall-E می‌باشد؛ هم‌اکنون مایکروسافت را به‌عنوان سرمایه‌گذار اصلی و یکی از اعضای هیئت‌مدیره خود به‌همراه دارد.
با اینکه همکاری این کمپانی عاری از جنجال و چالش نبوده است؛ اما هم شرکت تحت‌مدیریت نادلا و هم کمپانی هوش مصنوعی سم آلتمن از این همراهی و سرمایه‌گذاری استراتژیک و به‌موقع سود بسیاری برده‌اند.‌‌

با اینکه دهه اول فعالیت ساتیا نادلا به‌عنوان مدیرعامل مایکروسافت موفقیت‌های بسیاری را برای او به ارمغان آورده است؛ اما چالش‌های بسیاری مانند جلب توجه کاربران به دستیار هوش مصنوعی Copilot نیز در مسیر پیش‌روی او نیز قرار دارند.

منبع: Techspot

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array