به گزارش واحد ترجمه ایران دکونومی، بحران‌ها، مخصوصاً بحران‌هایی که استارتاپ‌ها ممکن است در این وضعیت اقتصادی با آن روبه‌رو شوند، می‌توانند به شدت وخیم و ناگوار باشند. اما همین بحران‌ها فرصتی طلایی‌ برای افراد جسور و زیرک هستند. به عقیده من، توانایی رهبری معمولاً فاکتور تعیین کننده در موفقیت و یا عدم موفقیت یک بیزینس نوپاست.

وقتی شرایط تغییر می‌کند، لیدرها باید قدمی به عقب بردارند و استراتژی‌های خود را بازبینی کنند. من 7 نکته مهم که لیدرها می‌توانند توجه خود را به آن معطوف کرده و استارتاپ خود را از بحرانی سخت به سلامت عبور دهند را در ادامه گردآوری کرده‌ام.

 

1- اهداف و ارزش‌ها

تغییر استراتژی بیزینس شما ممکن است تصمیمی ضروری باشد؛ اما چطور باید از دست تصمیم‌های کوتاه‌مدت و بی اساسی که ممکن است به نابودی استارتاپ ختم شود، خلاصی یابیم؟

اهداف و ارزش‌های یک بیزینس، قلب تپنده هر استارتاپ هستند. چه در مواجه با بحران و چه در هنگام موفقیت و بازدهی، این دو مورد راهبر و راهنما هستند. هنگام استخدام نیروهای خود، اطمینان حاصل کنید که همگی با ارزش‌ها و اهداف استارتاپ شما همسو هستند و در ساختن یک تیم و روابط مستحکم از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند. هنگام رویایی با خطر بحران، این مسئله ضروری است.

با در نظر گرفتن این مورد که شاید شما هم اکنون قصد استخدام نیروهای جدید ندارید، مهم است به خاطر داشته باشید که یکی از بخش‌های حیاتیِ باانگیزه نگه‌داشتن تیمتان، یادآوری اهداف استارتاپ به آنها و به اشتراک گذاشتن آرمان‌هایتان با آنهاست. چنین اقدامی در مواجه با بحران، افراطی به نظر می‌رسد؟

به تجربه من، اگر چنین اقدامی نکنید، بحرانِ بوجود آمده کنترل را بدست آورده و شرایط جدید را به تیم تحمیل می‌کند؛ و اگر هنوز برای استارتاپ خود خط مشی و آرمانی تعریف نکرده‌اید، همین حالا وقت مناسبی است.

 

استارتاپ

 

2- برنامه ریزی کارآمد

تصمیم‌گیری و کوتاه‌مدت فکر کردن بیش از حد، ممکن است منجر به عدم اطمینان و ترس و در نهایت، عامل شکست استارتاپ و کمپانی شما شود. باید برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی کنید. بزرگترین خطرهای پیش رو را شناسایی کرده، ریسک‌های احتمالی را در نظر بگیرید و میزان ابهام و تردید را کاهش دهید. ممکن است منابع در دسترستان محدود باشد، درهرصورت از آن به نحو احسن استفاده کنید.

به مرور و با پیش‌روی در مسیر پیشرفت، درباره احتمال موفقیت با تیم خود صحبت کنید؛ زیرا این مکالمه نشان می‌دهد که بحران پیش رو کاملاً تحت کنترل و مهار شدنی است. هدف، کاهش عدم اطمینان است که همین مورد ممکن است سبب فروپاشی یک کمپانی شود. به تیم خود نشان دهید که چطور با وفاداری به اهداف استارتاپ، در کوتاه‌ترین زمان ممکن صحیح‌ترین تصمیم‌ها را اتخاذ می‌کنید.

 

3- نقش‌ها و مسئولیت‌ها

مواجهه با بحران، زمان مناسبی برای ارزیابی و تشخیص نقاط قوت و ضعف اعضای تیم است. زمان مناسبی برای اینکه مشخص شود به کدام نیاز داریم و به کدام نه!. نکته‌ای که ممکن است از قلم بیفتد، این است که هنگام مواجهه با بحران، زمان مناسبی برای بازبینی استراتژی استارتاپ نیز هست.

با اهداف و نتایج کلیدی آغاز کنید. این بازبینی به شما نشان می‌دهد که آیا به نیروهای تمام وقت نیاز دارید یا مشاورهایی که در زمینه تصمیمات کوتاه‌مدت به شما کمک کنند.

ممکن است نیاز باشد تعدادی از عناوین تمام وقت را در راه نجات بیزینس خود کنار بگذارید.

نکته مثبت این است که با گرفتن چنین تصمیمی، در واقع اعضای تیم را در مسیر پیشرفت و توسعه هدایت می‌کنید. وقتی بار مسئولیت سنگینی بر دوش فردی گذاشته می‌شود، به همان نسبت میزان رشد و پیشرفت فردی او هم بالاتر می‌رود؛ در نتیجه، تمرکز خود را بر خلق کردن محیط کاری بگذارید که افراد می‌توانند در آن ترقی کنند.

 

در بخش بعدی مقاله به 4 نکته دیگر می‌پردازیم.

 

منبع: Forbes

نویسنده مقاله: کریستوبال آلونسو – موسس Startup Wise Guys.

مترجم: مائده هاشمی

ویراستار: تارا هدایتی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array