به گزارش ایران دکونومی، شکایت‌ها در این خصوص ادامه داشت، در حالیکه نمایندگان مجلس به تغییر ناگهانی تعرفه اینترنت واکنش نشان دادند و خواستار افزایش قیمت پله‌ای شدند، همانطور که قرار شده سرعت و کیفیت طی چند ماه بهبود یابد.

عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات، در شبکه اجتماعی ویراستی در خصوص علت گرانی اینترنت نوشت: «توسعه شبکه توسط اپراتورها که بخش خصوصی هستند به سرمایه‌گذاری نیاز دارد که با این تعرفه‌ها امکان توسعه و حتی نگهداری شبکه را نداشتند و نتیجه کندی و افت کیفیت شبکه است.»

او همچنین اضافه کرد: «تعهد گرفتیم که منابع حاصل از این ۳۴ درصد افزایش را صرف توسعه شبکه و افزایش کیفیت کنند و تا خرداد ۱۴۰۳ حداقل ۳۰ درصد سرعت را بهتر کنند.»

اینترنت گران قیمت

آخرین آمار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان از این دارد که تعداد مشترکان پهن باند سیار از ۹۵ میلیون مشترک در زمستان ۱۴۰۰ به بیش از ۱۰۵ میلیون مشترک در زمستان ۱۴۰۱ رسیده است. در حالی‌که تعداد مشترکان اینترنت ثابت در این ۲ سال تقریباً ثابت بوده و تنها به میزان ۱۱ میلیون مشترک است.

به عبارت دیگر، اغلب ایرانیان استفاده از اینترنت گران‌ قیمت سیمکارت را به اینترنت ارزانتر مودم‌های اینترنت خانگی ترجیح می‌دهند؛ چیزی بر خلاف آنچه در دنیا روی می‌دهد. البته نمی‌توان منکر این قضیه شد که در کشورهای دیگر اینترنت وای‌فا در محل‌های عمومی ارائه می‌شود.

فناوری مورد استفاده در ارائه سرویس اینترنت همراه، هزینه بیشتری را روی دوش اپراتورها می‌گذارد و از طرفی، تعداد کاربران بالای این سرویس اینترنت نیز باعث ترافیک بالای آن و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات می‌شود.

البته، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: «ظرفیت شبکه تلفن همراه در شرایط فعلی تقریباً اشباع شده است و هرگونه افزایش بار در این بخش، باعث کاهش کیفیت این شبکه می‌شود.»

اینترنت مغفول مانده

مقایسه قیمت‌های اینترنت فیبر نوری و همراه نشان می‌دهد که فیبر نوری علی‌رغم سرعت بالاتر، توجیه اقتصادی بهتری نیز دارد. سرعت اینترنت فیبر نوری تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه نیز می‌رسد، در حالی که سرعت اینترنت همراه حدود ۶۰ تا ۸۰ مگابیت بر ثانیه اعلام شده است.

فناوری توسعه مخابرات اینترنت

از طرفی بسته ماهانه ۱۲۰ گیگابایتی اینترنت با سرعت ۵۰ مگابیتی در اپراتورهای داخلی با مبلغی حدود ۱۳۵ هزار تومان ارائه می‌شود (یعنی هر گیگ حدود ۱۱۰۰ تومان )، در صورتی که اپراتورهای تلفن همراه بسته ماهانه ۷ گیگابایتی را تقریبا ۳۸ هزار تومان می فروشند‌(یعنی هر گیگ، حدود ۵۴۰۰ تومان). با یک حساب سرانگشتی، اینترنت فیبر نوری با  «چندین برابر سرعت بیشتر»، حدود «پنج برابر ارزان‌ تر» برای کاربر تمام می‌شود. (فارس)

اما استفاده از فیبرنوری، نباید باعث غفلت از سرعت اینترنت سیار شود و از دید کاربران، پس از افزایش تعرفه، انتظار بهبود سرعت و کیفیت وجود دارد.

کانال یوتیوب ایران دکونومی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array