به گزارش ایران دکونومی، امروز آخرین مهلت بانک مرکزی به بانک‌ها برای کنترل و کاهش و همچنین اعلام نرخ سود سپرده‌های بانک‌ها در جهت رعایت مصوبه شورای پول و اعتبار است.

بهمن ماه سال گذشته بانک مرکزی با هدف جمع‌آوری نقدینگی سرگردان جامعه و با هدف کنترل تورم و در قالب سیاست پولی انقباضی، مجوز انتشار گواهی سپرده خاص را به شبکه بانکی ابلاغ کرد، عرضه این اوراق با نرخ سود علی‌الحساب ۳۰ درصدی آغاز شد.

بعد از مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده خاص با سود 30 درصد تخلفات بانک‌ها در حوزه نرخ سود شدت گرفت. و با وجود تاکید بانک مرکزی بر پایبندی به نرخ‌های مصوب، بانک‌ها نرخ سود سپرده‌های متنوعی به مشتریان خود پیشنهاد می‌دهند. 

سقف سود ابلاغ‌شده از سوی بانک مرکزی ۲۲.۵ درصد است. اما در برخی مواقع، مشاهده می‌شود که بانک‌ها حتی سود‌های بالاتر از ۳۰ درصد را هم پیشنهاد می‌دهند.

تخلفات سودی بانک‌ها موجب شد تا بانک مرکزی ضمن اتمام حجت با بانک‌های متخلف ۲ هفته زمان برای اصلاح و رعایت نرخ های سود مصوب شورای پول و اعتبار تعیین کند. 

بانک مرکزی به مدیران عامل بانک‌ها هشدار داده که در صورت عدم رعایت نرخ‌های سود مصوب شورای پول و اعتبار باید منتظر سلب صلاحیت باشند. در این بخشنامه تأکید شده: در صورت احصاء هر گونه عملکرد مغایر با موازین مقرراتی ذی‌ربط، عنداللزوم عملکرد ایشان، عضو هیأت مدیره مربوطه، مدیرعامل و سایر اعضاء هیأت مدیره در کمیسیون احراز و لغو تأییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیران مؤسسات اعتباری مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

بانک مرکزی همچنین در بخشنامه‌ای به شبکه بانکی تأکید کرد: جلسه فوق‌العاده هیأت مدیره با موضوع بررسی نحوه رعایت نرخ‌های سود ابلاغی بانک مرکزی با قید فوریت برگزار و در صورت احراز تخطی از مقررات مزبور در آن بانک‏/موسسه اعتباری، برنامه اصلاحی لازم مصوب و حداکثر تا روز سه‌شنبه مورخ 22‏‏/03‏‏/1403 به معاونت نظارت این بانک ارائه شود. برنامه مذکور باید شامل تدابیر و اقدامات اصلاحی لازم الاجرا حداکثر ظرف مدت 2 هفته به منظور اصلاح و تعدیل نرخ‌های سود باشد.

طبق مصوبه شورای پول و اعتبار سقف نرخ سود علی‌الحساب سالانه سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار عبارت است از:
1-    سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی:                                5٪
2-    سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه سه ماهه:                     12٪
3-    سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه شش ماهه:                  17٪
4-    سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید یک سال:              5‏‏.20 ٪
5-    سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید دو سال:                5‏.21 ٪
6-    سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید سه سال:              5‏.22 ٪

همچنین نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر 23٪ و نرخ سود مورد  انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک‏‏/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل 23٪ تعیین می‌شود.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array