به گزارش ایران دکونومی و با استناد به گزارش آماری کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (آنکتاد)، جمعیت جهان در سال 2022 از ۸ میلیارد نفر گذشت. متوسط رشد جمعیت جهان در این سال ۰.۸ درصد بوده است.

از اواخر دهه ۱۹۸۰، رشد جمعیت جهان به‌تدریج کاهش یافته است. این کاهش به‌ویژه در طول همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰ تشدید شد. در سال ۲۰۲۲ جمعیت در ۴۲ اقتصاد کاهش یافته است؛ از جمله برمودا، چین، آلمان و جامائیکا که همگی در سال ۲۰۲۱ افزایش جمعیت داشتند.

جابه‌جایی جمعیت از اوکراین به کشورهای همسایه باعث شد برخی از اقتصادهای اروپای شرقی سریع‌ترین رشد جمعیت را در سال ۲۰۲۲ داشته باشند. در بین قاره‌ها، آفریقا سریع‌ترین رشد جمعیت را تجربه کرده و برخی از اقتصادهای آفریقایی نرخ رشد سالانه بیش از ۳ درصد را ثبت کردند.

با توجه به این گزارش، ۵۷ درصد از کل جمعیت جهان در سال ۲۰۲۲ شهرنشین بوده‌اند و ۵ نفر از هر ۶ نفر در اقتصادهای در حال توسعه ساکن بوده‌اند.

طی ۲۵ سال گذشته جمعیت جهان ۲.۱ میلیارد نفر افزایش داشته که تقریباً تمامی این رشد مربوط به کشورهای درحال توسعه بوده است.

ایران 17 امین کشور پرجمعیت جهان

بر اساس گزارش آنکتاد رشد جمعیت ایران در سال 2022 از متوسط جهانی کمتر بوده است. جمعیت ایران در این سال تنها ۰.۷۱ درصد رشد داشته و به ۸۹ میلیون نفر رسیده است. جمعیت ایران طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ به‌طور متوسط سالانه ۰.۹ درصد رشد کرده است. پیش‌بینی می‌شود طی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۵۰ رشد جمعیت ایران تنها ۰.۴ درصد در سال باشد.

با وجود رشد پایین جمعیت، ایران توانسته است موقعیت خود را به‌عنوان هفدهمین کشور پرجمعیت جهان در سال ۲۰۲۲ حفظ کند. چین با جمعیت ۱ میلیارد و ۴۲۶ میلیون نفری پرجمعیت‌ترین کشور جهان در سال 2022 بوده است.

هند با ۱ میلیارد و ۴۱۷ میلیون نفر و آمریکا با ۳۴۲ میلیون نفر در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

ویتنام با جمعیت ۹۸ میلیون نفر یک پله بالاتر از ایران و ترکیه با جمعیت ۸۵ میلیون نفری یک پله پایین‌تر از ایران در رده‌بندی پرجمعیت‌ترین کشورهای جهان قرار گرفته‌اند.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array