به گزارش ایران دکونومی،رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: دلار از مبادلات غیرتجاری و سیاحتی در ایام اربعین حذف شد. و این سیاستی است که بانک مرکزی قصد دارد در مبادلات مالی با سایر کشورهای منطقه اعمال کند.

ارز مسافرتی نوعی کمک هزینه برای افرادی است که قصد سفر به کشورهای دیگر را دارند. هر کسی که قصد سفر «زیارتی و سیاحتی» به یکی از کشورهای خارجی را دارد، یک بار در سال می‌تواند ارز مسافرتی دریافت کنند.

با اینکه دریافت این ارز پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد، اما با توجه به اختلاف قیمت آن با نرخ آزاد، دریافت آن به صرفه تر است.

امسال عرضه ارز اربعین در قالب دینار،توسط ۶ بانک بزرگ کشور در قالب 1790 شعبه شهری و روستایی صورت گرفت و امسال برای نخستین بار، مراحل دریافت ارز اربعین، ساده تر شد و دینار جایگزین دلار شد.

مسئولان بانک ها، برآورد دقیقی از منابع دیناری مورد نیاز تا پایان سفر اربعین حسینی را پیش بینی کرده بودند و با برنامه‌ریزی دقیق، خدمات عرضه ارز اربعین با نرخ یکسان و بدون هیچ کمبودی در تمام شعب و در طول روزهای هفته ارائه شد.و این اقدام هوشمندانه باعث کاهش نرخ دینار در بازار غیر‌رسمی شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: در حال حاضر معاملات کالایی کشورمان با سایر کشورها عموما با ارزهای یورو، درهم، یوان، روبل، روپیه و دینار صورت می گیرد ولی درخصوص معاملات سیاحتی و غیرتجاری، همچنان ارزهای غالب یورو و دلار است که تجربه عملی “حذف دلار از مبادلات غیر تجاری و سیاحتی” در ایام اربعین امسال برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد.

تاریخچه تلاش برای حذف دلار از معاملات به دوران معمر قذافی، رهبر سابق لیبی باز می‌گردد. وی نخستین فردی بود که سعی کرد دلار را از معاملات کشورش حذف کند و یکی از دلایل سرنگونی قذافی توسط غرب نیز همین مسئله بود. اما هم اکنون اقتصادهای قدرتمندی مانند برزیل، هند و چین به دنبال حذف دلار از اقتصاد خود هستند که ماجرای حذف دلار را بسیار جدی می‌کند. 

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array