به گزارش ایران دکونومی، پذیرش و تبادل چک‌های صیادی قدیمی (دسته چک‌های صادرشده قبل از سال ۱۴۰۰) از مهر ماه سال جاری صرفاً در بانک صادرکننده چک قابل انجام است و دارندگان دسته‌چک‌های قدیمی در فرصت باقی‌مانده می‌توانند نسبت به تعویض دسته‌چک خود اقدام کنند.

بانک‌مرکزی قصد دارد که چک های قدیمی را هم از رونق بیندازد نه اینکه این چک ها بی اعتبار شوند تنها قرار است از رونق بیفتند و این خود یک گام بزرگ محسوب می‌شود که کم کم شاهد تکمیل جایگزینی چک های جدید با چک های قدیمی باشیم.

دارندگان دسته چک قدیمی برای بهره‌مندی از مزایای چک‌های جدید می‌توانند تا پایان شهریورماه سال جاری به شعب بانک‌های خود مراجعه کرده و دسته چک قدیمی خود را با دسته چک جدید تعویض کنند.

با گذشت دو سال و نیم از اجرای قانون جدید چک، حدود ۹۰ درصد چک‌های در گردش از چک‌های جدید است. به بیان دیگر براساس آخرین آمار (تیرماه سال جاری) سهم چک‌های جدید از کل چک‌های وصول شده در سامانه چکاوک حدود ۹۰ درصد بوده است.

با اصلاح قانون جدید چک، احتمال برگشت خوردن چک کاهش یافته است و با ثبت اطلاعات در سامانه چنانچه شخصی دارای چک برگشتی رفع سوء اثر نشده باشد، ورشکسته یا توان پرداخت دیون خود را نداشته باشد به شکل سیستمی نمی‌تواند چک صادر کند و به محض این که چک صادر و برگشت خورد سامانه اجازه صدور چک های بعدی را خواهد گرفت و به نوعی از صدور چک‌های بلامحل جلوگیری خواهد شد.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array