به گزارش ایران دکونومی، براساس مصوبه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دادستانی کل کشور «هر گونه معاملات غیرمجاز ارزی در فضای مجازی نظیر خرید و فروش، حواله، صلح و همچنین معاملات فردایی ارز، کارگزاری ارزی و تبلیغ امور مذکور در فضای مجازی، بدون مجوز بانک مرکزی» در فهرست مصادیق محتوای مجرمانه قرار گرفت.

طبق اعلام روابط عمومی بانک مرکزی این تصمیم در جلسه ۱۳۸ کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گرفته شده است. بر این اساس «هر گونه معاملات غیرمجاز ارزی در فضای مجازی نظیر خرید و فروش، حواله، صلح و همچنین معاملات فردایی ارز، کارگزاری ارزی و تبلیغ امور مذکور در فضای مجازی، بدون مجوز بانک مرکزی» به عنوان بند «هـ۱۲» فهرست مصادیق محتوای مجرمانه تصویب شد. این بند از فهرست مصادیق مجرمانه بیشتر اعمالی را جرم‌انگاری کرده است که منجر به یک جرم رایانه‌ای می‌شود.

فهرست محتوای جرم‌انگاری شده

از دیگر مواردی که کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه آن را جرم‌انگاری کرده است می‌توان به انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله داده‌ها یا نرم افزارهایی که صرفاً برای ارتکاب جرایم رایانه‌ای به کار می‌رود اشاره کرد. همچنین فروش، انتشار یا در دسترس قرار دادن غیرمجاز گذرواژه‌ها و داده‌هایی که امکان دسترسی غیرمجاز به داده‌ها یا سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی دولتی یا عمومی را فراهم می‌کند.

همچنین انتشار یا در دسترس قرار دادن محتویات آموزش دسترسی غیرمجاز، شنود غیرمجاز، جاسوسی رایانه ای، تحریف و اخلال در داده‌ها یا سیستم های رایانه‌ای و مخابراتی نیز از سوی این کارگروه جرم تشخیص داده شده است.

آموزش و تسهیل سایر جرایم رایانه‌ای و انتشار فیلترشکن‌ها و آموزش روش‌های عبور از سامانه‌های فیلترینگ از دیگر مواردی است که کارگروه فیلترینگ پیشتر آن را جرم‌انگاری کرده بود.

انجام هرگونه فعالیت تجاری و اقتصادی رایانه‌ای مجرمانه مانند شرکت‌های هرمی، فعالیت‌های غیرمجاز مرتبط با بازار اوراق بهادار و تبلیغ و یا ایجاد مراکز قمار در فضای مجازی و بکارگیری و وارد کردن کلمات کلیدی (tag) نامرتبط با محتوای سایت یا سوء استفاده از نرم افزارهایی نظیرپاپ آپ که منجر به بازکردن اجباری صفحات غیرمرتبط با درخواست بازدید کننده شده و درنتیجه موجب اتلاف وقت و هزینه بازدیدکنندگان و افزایش متقلبانه رتبه سایت و کسب درآمد و امتیاز برای مالک سایت می‌شود نیز جرم تشخیص داده شده است.

جعل پایگاه‌های اینترنتی بانک‌ها، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و عمومی و هر گونه استفاده غیرمجاز از نشان‌های نظامی، انتظامی و دولتی نیز در فضای مجازی جرم است.

با توجه به این مصوبه تبلیغ معاملات غیرمجاز ارزی در فضای مجازی که اغلب با سوءاستفاده از عنوان «صرافی» صورت می‌پذیرد جرم‌انگاری شده و با اعلام بانک مرکزی، برخورد لازم از سوی دادستانی کل کشور با این فعالیت‌ها انجام خواهد شد.

منیع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array