به گزارش ایران دکونومی، استودیوی بازی‌سازی کاریزما یکی از اولین پروژه‌های استارتاپ‌های کنترل‌‌تک بوده است که این استودیو به ساخت ۲ بازی شاه‌‌ دزد و تاس‌و‌تخت معروف است. کاریزما در سال ۱۳۹۷ و با یک تیم چهار نفره شروع به فعالیت کرد و حالا یک تیم ۲۵ نفره دارد. کاریزما در مرحله پشتیبانی از کنترل‌تک استفاده می‌کرده است و توسعه کسب‌و‌کار و تولید محصول نهایی با خود کاریزما بوده است.

ایمان گلکار، مدیر استودیو کاریزما در این باره می‌گوید: بخشی از سرمایه کاریزما از طریق کنترل‌تک و بخشی از طریق گروه مالی فیروزه بوده است. اولین بازی که ما ساختیم، بازی شاه‌دزد بود که جوایز زیادی گرفت و ما از طریق آن بازی توانستیم برای استودیو اعتبار کسب کنیم که به این نتیجه هم رسیدیم و این بازی بهترین بازی مولتی‌پلیر اینترنشنال موبایل گیم منطقه منا شد؛ در جشنواره‌های داخلی هم نامزد شد. این پروژه از جهت مالی موفقیت‌آمیز نبود اما تجربه بسیار خوبی کسب کردیم. تاس‌وتخت و آچمز هم از بازی‌های پرفروش و شناخته شده استودیوی ماست.

فیلتر

ریسک بالای صنعت گیم

گلکار درباره چالش‌های صنعت بازی در ایران توضیح می‌دهد: به‌صورت کلی صنعت گیم ریسک بالایی دارد یعنی فعال این حوزه باید چندین سال بازی بسازد تا شاید یکی از بازی‌ها نتیجه دهد. برای همین برای تیم‌هایی که تازه شروع می‌کنند سرمایه چندساله لازم است تا کسب تجربه کنند و به موفقیت برسند.ما توانستیم با جذب سرمایه این موضوع را حل کنیم، اما بعد از آن چالش‌های دیگر خود را نشان می‌دهد. تحریم‌ها اولین مورد است. سرویس‌هایی که ما از آن استفاده می‌کنیم، تحریم و فیلتر هستند. تورم مورد مهم دیگر است زیرا طبیعتاً با تولید یک محصول نمی‌شود از تورم جلو زد زیرا ما هرچه رشد کنیم، رشد تورم بیشتر است. نبود نیروی کار و مهاجرت مشکل اصلی دیگر است، زیرا در ایران هیچ موسسه‌ای وجود ندارد که نیروی کار تخصصی گیم تربیت کند. اخیرا چند رشته نسبتا مرتبط آورده‌اند اما همچنان از صنعت خیلی دور هستند. بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای هم سال‌هاست هیچ فعالیت ارزشمندی نکرده است. یکی از مهم ترین دغدغه‌های صنعت موبایل گیم ایران جذب کاربر است و این هم دلیلش فیلتر شدن گوگل‌پلی است.

فیلتر گوگل‌پلی

مدیرعامل کاریزما درباره بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای توضیح می‌دهد: بزرگ‌ترین مشکل بنیاد این است که هیچ ارتباطی با فعالان صنعت گیم ندارد. مشخص نیست سیاست‌گذاری‌هایی که دارند از کجا ایجاد می‌شود. نظرات ما اعمال نمی‌شود؛ گویا صنعت و سیاست‌های بنیاد ارتباطی باهم ندارند و اهداف دیگری را دنبال می‌کنند. برنامه‌ریزی‌ها از دل صنعت خارج نمی‌شود. فیلتر گوگل‌پلی یکی از مهم‌ترین چالش‌های ماست که از سمت آنها پیگیری نمی‌شود.

گلکار اشاره کرد که کاریزما پنج میلیون نصب فعال دارد و فقط بیش از سه میلیلون نصب روی تاس و تخت است. کاریزما روزانه ۱۰۰ هزار کاربر فعال دارد.

گلکار با اشاره به اهداف کاریزما در آینده تشریح می‌کند: ما می‌خواهیم مارکت‌های جدید را امتحان کنیم و تصمیم داریم در اولین قدم این بازارها را در ترکیه برگزار کنیم و در قدم بعدی در کره جنوبی و اگر جواب بدهد وارد سایر بازارها هم می‌شویم. همچنین سرمایه‌گذاری اصلی‌مان روی تورنومترهای ESPORT است. در آینده تصمیم داریم پلتفرمی ایجاد کنیم که توسعه‌دهندگان دیگر هم بتوانند روی این سیستم، بازی‌هایشان را توسعه دهند و همچنین خدمات B2B نیز بدهیم. همچنین بازی‌هایی که تا الان ساختیم فقط روی گوشی جواب می‌دهد اما چشم‌اندازمان این است که برای PC و کنسول هم بازی بسازیم.

گلکار درباره تاثیر فیلترینگ روی کاریزما هم معتقد است: ما تا قبل از فیلترینگ گوگل‌پلی روند رشدمان باوجود ESPORT کاملا مثبت بود اما پارسال که گوگل‌پلی فیلتر شد، ۷۰ درصد درآمدمان را از دست دادیم. ما از شهریور تا اسفند تلاش کردیم به جایگاهی که شهریور داشتیم برسیم و این شرایط بسیار سختی داشت. مشکل بعدی انحصارگری آژانس‌های تبلیغاتی است. قبلا که گوگل‌پلی فیلترنبود، اگر فرد نمی‌خواست از آژانس‌های داخلی استفاده کند، سیستمی خارجی برای استفاده بود، اما الان که آنها هم فیلتر شدند و ما فقط می‌توانیم کافه‌بازار و مایکت نصب کنیم، در نتیجه آژانس‌های تبلیغاتی زورشان بیشتر شده است.

منبع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array