به گزارش ایران دکونومی، «امیرحسن کاکایی» کارشناس صنعت خودرو، جدیداً در رابطه با واردات خودروهای دست دوم به اظهار نظر پرداخته و گفته است: در گذشته و زمانی که خودروهای نو وارد کشور می‌شدند، در بخش ضوابط فنی آنها تقلب زیادی صورت می‌گرفت، حال باید دید آیا برای واردات خودروهای کار کرده اصلاً ضوابط فنی (استانداردهایی مثل مصرف سوخت و…) در نظر گرفته شده یا می‌شود؟

کاکایی همچنین گفت: این تصمیم ممکن است به صورت مقطعی با استقبال روبه‌رو شده و باعث خوشحالی مردم شود، اما این خودروها دیگر شبیه خودروهای ایران‌خودرو و سایپا نیستند که با تغییر و افزایش قیمت‌ها عده‌ای که خود را متضرر می‌بینند جلوی وزارت صمت تجمع کرده و دولت هم اقدام به سرکوب قیمتی کند، شکل خرید و فروش خودروی دست دوم متفاوت است.

فقدان خدمات پس از فروش 

این کارشناس حوزه خودرو در ادامه با اشاره به وضعیت قطعات یدکی خودروهای خارجی، گفت: کمپانی‌ها برای خودروهای خارجی که قبل از ممنوعیت‌های 5 سال گذشته به کشور می‌آمدند و واردات به صورت رسمی صورت می‌گرفت، خدمات پس از فروش و ضمانت‌هایی ارائه می‌دادند، اما همان زمان هم وضعیت قطعات یدکی و خدمات پس از فروش مشکلاتی داشت و مردم رضایتی از این خدمات نداشتند.

او ادامه داد: خودروی دست دوم اصلاً ضمانتی ندارد و اصلاً مشخص نیست چه کسی قرار است این خودروها را وارد کند؟ براساس قانونی که تصویب شده هر شخص حقیقی می‌تواند این خودروها را وارد کند و قطعاً خدمات پس از فروش و قطعات یدکی این قبیل از خودروها با چالش همراه می‌شود.

اوضاع وخیم خودروهای فرسوده 

کاکایی با اشاره به مشکلات کامیون‌دارانی که خودروی دست دوم وارداتی در سال‌های گذشته خریداری کرده‌اند، افزود: کامیون‌داران زمانی که با کمبود قطعه روبه‌رو شدند، اغلب کامیون‌های‌شان برای ماه‌ها در پارکینگ بود تا بتوانند با قیمت‌های بالا قطعه موردنظرشان را تهیه کنند.

کاکایی با بیان اینکه امروز 26 میلیون خودرو در کشور وجود دارد که بیش از 6 میلیون آن فرسوده شده‌اند، گفت: عمده انتقادات از اوضاع نابسامان خودروهای کارکرده در داخل کشور است و به جای آنکه امروز به فکر حل این مشکل باشند و خدمات پس از فروش را ساماندهی کرده و مشکلات صنعت خودرو را حل کنند، با این تصمیم اخیر قرار است درهای کشور باز شود تا خودروهای کارکرده بیشتری وارد شود.

این کارشناس حوزه خودرو در رابطه با کمبودهای ارزی نیز گفت: این خودروهای دست دوم ممکن است با هر نرخ ارزی وارد شوند، البته از قبل هم گفته شده بود که عده‌ای در خارج از کشور دارای منابع ارزی هستند که می‌خواهند به جای آن خودرو وارد کنند و می‌توانند با هر قیمتی هم این خودروها را وارد کنند و بازار رقابتی هم ایجاد شود و دولت هم حق ندارد بابت این خودروها نرخ‌گذاری کند.

کاکایی در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه هنوز خودروهای خارجی نو وارد کشور نشده تصمیم بر واردات خودروهای کارکرده گرفته شده، ادامه داد: متاسفانه به جای عذرخواهی از افرادی که برای خودروهای وارداتی نو ثبت‌نام کرده‌اند، به دنبال به وجود آوردن مسئله‌ای جدید هستند تا اذهان عمومی درگیر یک موضوع جدید شود. پیش از این ادعا شده بود که خودروهای 5 هزار دلاری نو یا خودروهای 10 هزار دلاری نو وارد کشور می‌شود، اما با گذشت زمان و انجام نشدن واردات، نه تنها هیچ کس عذرخواهی نکرد، بلکه با این تصمیم به نظر می‌رسد که وکلای مجلس فرار رو به جلو کرده‌اند.

منبع: اعتماد

آخرین اخبار اقتصادی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array