به گزارش ایران دکونومی، بانک مرکزی با صدور دستورالعمل ناظر بر الزامات افتتاح و نگهداری حساب‌های سپرده ریالی و صدور کارت‌های پرداخت در موسسات اعتباری به بانک‌ها اجازه داد برای افراد خارجی افتتاح حساب کنند، البته طبق این دستورالعمل بانک‌ها برای افتتاح حساب برای این افراد باید دستورالعمل نحوه ارئه خدمات بانکی به اشخاص خارجی در موسسه اعتباری و همچنین دستورالعمل اجرایی تعیین حدود ارائه خدمات بانکی به اشخاص مهجور در موسسات اعتباری را رعایت کنند.

تاکنون بسیاری از اتباع خارجی به‌خصوص افغان‌ها در کشور با مشکل افتتاح حساب سپرده ریالی مواجه بودند. حال با این دستورالعمل منع افتتاح حساب برای آنان حذف شده است.

شناسایی مشتریان از افتتاح حساب مجزا شد

همچنین در این دستورالعمل تاکید شده است تا فرآیند شناسایی مشتری از فرآیند افتتاح حساب سپرده تفکیک شود و فرآیند شناسایی مقتضی در خصوص تمام اشخاص صورت پذیرد.

در این بند از دستورالعمل هیچ توضیحی در مورد چگونگی فرآیند شناسایی مشتری اعلام نشده است و هیچ اشاره‌ای به اینکه آیا امکان شناسایی مشتری به صورت غیر حضوری وجود خواهد داشت یا خیر نیز نشده است. اما در تبصره ماده‌ای که مربوط به نحوه افتتاح حساب است به احراز هویت متقاضی به صورت الکترونیکی  اشاره شده است. طبق آن موسسه اعتباری برای احراز هویت متقاضی، از رویه احراز هویت الکترونیکی متقاضی در چارچوب دستورالعمل حدود و چگونگی ارائه غیر حضوری خدمات پایه به ارباب رجوع در بانک‌ها و موسسات اعتباری غیر بانکی مصوب شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرائیم پول‌شویی و تامین مالی تروریسم استفاده کند.

البته در این بند نیز اشاره‌ای به شناسایی مشتری به صورت خاص نشده، اما می‌توان امیدوار بود که شناسایی مدنظر بانک مرکزی همان احراز هویت افراد باشد که امکان غیرحضوری و الکترونیکی انجام شدن آن باشد.

همچنین موسسه اعتباری باید سازوکاری را اتخاذ کند که بلافاصله پس از افتتاح حساب سپرده اطلاعات آن در قالب پیامک به شماره تلفن همراه متعلق به مشتری ارسال شود.

همچنین بانک مرکزی اعلام کرده برای افتتاح حساب مشترک باید شروطی رعایت شود. در اصل فقط در شرایطی که رابطه سببی یا نسبی بین افراد وجود داشته باشد یا حساب مشترک مورد نظر در اصل حساب تجاری باشد و یک رابطه قراردادی یا کاری بین افراد وجود داشته باشد امکان افتتاح حساب مشترک وجود خواهد داشت.

هر فرد ۳۰ حساب بانکی

بانک مرکزی در این دستورالعمل محدودیتی را در تعداد حساب‌های افراد در نظر گرفته است. به صورت کلی افتتاح و نگهداری بیش از ۳۰ حساب سپرده ریالی مشتمل بر حساب‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز، سپرده قرض‌الحسنه جاری و سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی به صورت انفرادی یا مشترک در تمامی موسسات اعتباری برای هر مشتری ممنوع است.

همچنین هر فرد در هر موسسه اعتباری یک حساب سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز یک حساب سپرده قرض‌الحسنه جاری و یک حساب سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت عادی می‌تواند باز کند. البته از هر کدام از این حساب‌ها یک مدل نیز به صورت مشترک می‌تواند افتتاح کند.

اگر افراد بیشتر از این تعداد حساب دارند بانک‌ها و موسسات اعتباری ظرف مدت ۶ ماه از طریق اطلاع‌رسانی به آنها باید حساب آنها را تعیین تکلیف کنند.

منبع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array