به گزارش ایران دکونومی، داده‌های این گزارش نشان می‌دهد که بار ترافیک کاربران اینترنت در ایران از روی لپ‌تاپ و کامپیوترهای شخصی کم شده و به بار ترافیکی گوشی‌های تلفن همراه افزوده می‌شود. بر این اساس ۷۵ درصد از ترافیک کشور با استفاده از موبایل مصرف می‌شود که ۱۳.۶ درصد نسبت به سال قبل رشد کرده است. این روند رو به رشد در دهه اخیر با گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند برقرار بوده است، به طوری که سال ۲۰۱۲ تنها ۱۷ درصد ترافیک اینترنت ایران روی گوشی‌های موبایل مصرف می‌شد. از سویی از ترافیک مصرفی لپ‌تاپ‌ و کامپیوتر شخصی ۲۸.۲ درصد کم شده و سهم این دستگاه‌ها به ۲۳.۲۱ درصد از کل ترافیک رسیده است که حدود ۱.۳۷ درصد نیز سهم تبلت‌هاست.

از ژانویه ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۳ تعداد اتصال‌های اینترنت موبایل از ۱۲۰ میلیون به ۱۲۷ میلیون رسیده است. در سال ۲۰۲۲ نیز ۲.۵ درصد بر تعداد اتصال‌های موبایل افزوده شده که معادل ۳.۱ میلیون اتصال است. کل کاربران اینترنت در ایران نیز در این سال ۰.۷ درصد افزایش یافته‌اند. شیب رشد کاربران اینترنت در دو سال اخیر نسبت به سال‌های قبل بسیار ملایم‌تر شده است؛ به عنوان مثال در سال ۲۰۱۵ تعداد کاربران اینترنت در ایران ۲۲ درصد رشد کرده‌، اما از این سرعت در سال‌های بعد کاسته‌ شده تا جایی که در سال ۲۰۱۹ به ۵.۳ درصد و ۲۰۲۰ به ۴.۷ درصد رسید.

در میان مرورگرهای وب نیز محبوبیت گوگل کروم در میان ایرانیان ۵.۸ درصد افزایش یافته و این مرورگر با سهمی تقریباً ۷۸ درصدی از لحاظ تعداد صفحه‌های وب بازشده، رتبه نخست را در ایران تصاحب کرده است. محبوبیت مرورگرهای سافاری، مایکروسافت E‌dge، فایرفاکس و سامسونگ اینترنت اما سیر نزولی دارد.

سقوط اینستاگرام در میان صعود رقبا

طبق این گزارش، ۴۸ میلیون کاربر شبکه‌های اجتماعی در ایران وجود دارد که ۵۴ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود. ۶۸ درصد کاربران اینترنت در ایران از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.

این گزارش میزان ترافیک واردشده به وب‌سایت‌های ثالث از طریق لینک‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشرشده را اندازه‌گیری کرده است.

در این میان اینستاگرام و پینترست هر کدام با سهمی ۲۶.۲ درصدی بیشترین ترافیک ورودی به وب را داشته‌اند. نکته جالب توجه اینکه این میزان برای اینستاگرام ۶۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کم شده است که این مسئله را نمی‌توان بی‌ارتباط به فیلتر شدن این شبکه اجتماعی در شهریورماه ۱۴۰۱ دانست.

در مقابل، دیگر شبکه‌های اجتماعی محبوب در ایران به شکل محسوسی رشد کرده‌اند. این عدد برای توییتر ۳۳۸ درصد، فیس‌بوک ۲۰۹ درصد، یوتیوب ۲۹۸ درصد، ردیت ۹۲۴ درصد و پینترست ۱۵۸ درصد زیاد شده است. بیشترین افزایش ترافیک اما مربوط به لینکدین است که کاربرانش هزار و ۱۵۱ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ در وب‌سایت‌های ثالث ترافیک مصرف کرده‌اند.

منبع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array