به گزارش واحد ترجمه ایران دکونومی، بانک مرکزی زیمبابوه (Zimbabwe) علیرغم هشدار صندوق بین‌المللی پول، 14 میلیارد دلار توکن دیجیتال با پشتوانه طلا به ارزش حدود 39 میلیون دلار زیمبابوه فروخته است.

در 12 می (22 اردیبهشت)، بانک مرکزی زیمبابوه اعلام کرد که 135 درخواست به مبلغ 14.07 میلیارد دلار زیمبابوه برای خرید این ارز دیجیتال با پشتوانه طلا دریافت کرده است.

به گزارش XE.com، دلار زیمبابوه به طور رسمی با 362 دلار زیمبابوه به یک ایالات متحده معامله می‌شود اما در خیابان بسیار بالاتر است ارزش اسمی موجودی حدود 38.9 میلیون دلار است.

توکن‌های رمزارزی که برای اولین بار در ماه آوریل معرفی شدند، با 139.57 کیلوگرم طلا پشتیبانی می‌شوند و فروش آن از 8 می تا 12 می (18 تا 22 اردیبهشت) ادامه دارد.

این توکن‌ها با حداقل قیمت 10 دلار برای افراد و 5000 دلار برای شرکت‌ها و سایر نهادها فروخته شدند. حداقل مدت انتساب برای توکن‌ها 180 روز است و می‌توان آنها را در کیف پول‌های طلایی یا کارت‌های طلایی الکترونیکی نگه‌داشت.

بنا بر گزارش‌ها، این اقدام بخشی از تلاش برای تثبیت اقتصاد کشور و تداوم کاهش ارزش پول محلی در برابر دلار است.

دور دوم فروش توکن‌های دیجیتال برگزار می‌شود و بانک درخواست کرده است که درخواست‌ها در این هفته ارسال شود تا 18 می (28 اردیبهشت) تسویه شود. به گفته رسانه‌های محلی، فرماندار RBZ، دکتر جان مانگودیا (Dr. John Mangudya)، اظهار داشت:

“هدف از انتشار توکن‌های دیجیتالی با پشتوانه طلا، گسترش ابزارهای حفظ ارزش موجود در اقتصاد و افزایش تقسیم‌بندی ابزارهای سرمایه‌گذاری و گسترش دسترسی و استفاده از آنها برای عموم است.”

بر اساس گزارش بلومبرگ در 9 می (19 اردیبهشت)، این اقدام به دنبال هشدار صندوق بین‌المللی پول نسبت به طرح این کشور آفریقایی برای ارز با پشتوانه طلا است و استدلال می‌کند که در عوض باید بازار ارز خارجی خود را آزاد کند.

یکی از سخنگویان صندوق بین‌المللی پول به بلومبرگ گفت: “یک ارزیابی دقیق باید انجام شود تا اطمینان حاصل شود که منافع حاصل از این اقدام بر هزینه‌ها و خطرات بالقوه از جمله خطرات کلان اقتصادی و ثبات مالی، ریسک‌های قانونی و عملیاتی، ریسک‌های حاکمیتی، هزینه ذخایر از دست رفته FX بیشتر است.

زیمبابوه بیش از یک دهه است که با نوسانات ارز و تورم مبارزه می‌کند. در سال 2009 (1388)، این کشور پس از یک دوره تورم فوق‌العاده که پول محلی را بی‌ارزش کرد، دلار را به عنوان واحد پول خود پذیرفت.

دلار زیمبابوه در سال 2019 (1398) برای احیای اقتصاد محلی مجدداً معرفی شد، اما نوسانات دوباره به وجود آمد.

سلب مسئولیت: تلاش ایران دکونومی مبتنی بر ارائه محتوای مفید صرفاً جهت افزایش آگاهی مخاطب است و توصیه مالی محسوب نمی‌گردد.

مترجم:‌ مهدی گچلو

ویراستار: تارا هدایتی

منبع: Cointelegraph

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array