به گزارش ایران دکونومی، عدالت همراه در راستای هوشمندسازی قوه قضاییه و تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی با ایجاد دسترسی موبایلی مردم به سامانه‌های ابلاغ الکترونیکی، گواهی عدم سوءپیشینه، سامانه ثنا، نوبت‌دهی و اطلاع‌رسانی پرونده، کار خود را در آبان ۹۹ آغاز کرد. اما در پاییز ۱۴۰۱، همزمان با اختلال در اینترنت، این اپلیکیشن نیز از کار افتاد. مرکز آمار قوه قضائیه در بهمن‌ سال گذشته، دو ماه قطعی اپلیکیشن عدالت همراه را تایید کرد.

رئیس سابق مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در پاییز سال نود و نه در نشست خبری رونمایی از اپلیکیشن عدالت همراه، اظهار کرد: در راستای هوشمندسازی دستگاه قضا راهبردهایی تعریف کردیم که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: استفاده حداکثری از فناوری برای تسریع خدمت به مردم، افزایش سرعت و دقت دستگاه قضا، کاهش خطای انسانی با استفاده از هوش مصنوعی، شفافیت و روان کردن فضای جامعه.

اما حالا با گذشت کمتر از یک سال از فعالیت این اپلیکیشن محمد کاظمی‌فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، از پایان کار عدالت همراه خبر داد و گفت: عدالت همراه ابزار خیلی خوبی بود که ساخته شد. حجم ارتباطات ما بالاست، چه با شرکت‌های خصوصی چه با اپراتورها و دیگر جاها. اما گاهی پیش می‌آید که شرکتی خدمت به مردم را فدای قرارداد می‌کند. در عدالت همراه نیز همین اتفاق افتاد و شرکت طرف قرارداد حاضر نشد با همین شرایط به همکاری ادامه دهد. در عمل کاری از دست ما نیز ساخته نبود. نرم‌افزار چیزی نیست که بتوانیم آن را منتقل کنیم، بلکه بایستی آن را تعویض کرد. ما هم در حال جایگزینی این اپ هستیم.

کاظمی‌فرد با رد امکان انتقال عدالت همراه به قوه قضائیه توضیح داد: این شرکت حاضر بود اپلیکیشن را تحویل دهد، اما به کار ما نمی‌آمد. حتی اگر طراح اپلیکیشن سورس‌کد را هم تحویل بدهد با آن نمی‌توان کاری کرد. چرا که تیم مهم است؛ معمولاً کد را به همراه تیم تحویل می‌گیریم.

با از کار افتادن اپلیکیشن عدالت همراه، خدمات غیرحضوری قوه قضائیه تنها محدود به وب شده است. همچنین به نظر می‌رسد که با محدودیت خدمات غیرحضوری، بر میزان مراجعه مردم به دفاتر خدمات قضایی افزوده و این باعث کندی در ارائه خدمات الکترونیکی به مردم شده است.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array