به گزارش واحد ترجمه ایران‌دکونومی، کمپانی فیسبوک 10 سال پیش در چنین روزی واتساپ را خریداری کرده و این پیام‌رسان را به محصول زیرمجموعه خود تبدیل کرد. با اینکه احتمال تخریب و نابودی محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسان دنیا توسط مجموعه فیسبوک بسیار زیاد بود؛ اما در نهایت اتفاقی که بیشتر کاربران انتظارش را داشتند؛ نیفتاد!

فیسبوک

واکنش کاربران به تصاحب واتساپ توسط فیسبوک چه بود؟

یک دهه پیش، در اواخر فوریه سال 2014، کمپانی فیسبوک اعلام کرد که قصد دارد اپلیکیشن واتساپ را با قیمت نجومی 19.2 میلیارد دلار خریداری کند. چنین خبری به چندین دلیل مختلف به دنیای فعالیت‌های مجازی و آنلاین شوک وارد کرد. مهم‌ترین دلیل این شوک هم سیاست‌ها و قوانین بسیار متفاوت واتساپ و فیسبوک از یکدیگر بودند.
در آن بازه زمانی؛ بدنامی کمپانی فیسبوک در زمینه سیاست‌های حریم خصوصی و کنترل داده‌های شخصی کاربران به‌شدت اوج گرفته بود و همچنین استفاده بی‌رویه این پلتفرم از تبلیغات در هر فضای ممکن کاملاً با روش کاری واتساپ در تضاد بود.

بسیاری از کاربران و جامعه آنلاین از خرید این پیام‌رسان توسط فیسبوک خشنود نبودند و این معامله را به باد انتقاد گرفته بودند. کاربران با بررسی و سبک‌وسنگین کردن وعده‌های فیسبوک به این نتیجه رسیدند که به آینده پیام‌رسان محبوب واتساپ امیدی نخواهد بود.
برای بسیاری از کاربران و مصرف‌کنندگان، عقد چنین قراردادی بسیار گیج‌کننده بود. مسائل حریم خصوصی و سیاست‌های فیسبوک منجر شده بود که عده زیادی از کاربران واتساپ بین ماندن و ترک کردن این پیام‌رسان مردد بمانند و نگران سوءاستفاده از داده‌های خود باشند.

واتساپ

افول و عروج واتساپ در طی سالها

بخش زیادی از کاربران و حتی کسب‌وکارها، علی‌رغم میل شخصی‌شان به دلیل اینکه روابط دوستان، آشنایان، مخاطبین و همکارهایشان در این پلتفرم شکل گرفته و ادامه داشت؛ مجبور به ادامه فعالیت خود شده بودند.
به همین دلیل، تا چند ماه اول تصاحب این پیام‌رسان محبوب توسط کمپانی فیسبوک، استفاده از آن احساس ناخوشایندی برای عده زیادی داشت. اما به مرور زمان و درست مانند هر موضوع دیگری در دنیای تکنولوژی، کم‌کم از اهمیت این مسئله نیز کاسته شد. حتی وقتی اپلیکیشن واتساپ سیاست‌های استفاده خود را در راستای تطابق با سیاست‌های فیسبوک تغییر داد؛ همین کاربران معترض بدون توجه و نگرانی گزینه “موافقم” را انتخاب کرده و از آن عبور کردند!

اما بعد، اوضاع کمی پیچیده‌تر و بدتر شد. در سال 2018 (4 سال پس از انجام معامله) ‌نه‌تنها هم‌بنیان‌گذاران واتساپ به دلیل اختلافات با فیسبوک تصمیم به ترک این کمپانی گرفتند؛ بلکه رسوایی‌های اطلاعاتی و سیاسی این غول تکنولوژی هم عمومی شد. همین موضوع منجر به کاهش علاقه مردم به استفاده از واتساپ شده بود.
اما در نهایت، پیام‌رسان واتساپ برای بسیاری از کاربران تنها یک “پیام‌رسان” نیست. محبوب‌ترین اپلیکیشن پیام‌رسان در جهان با وجود ضعف‌ها و کاستی‌هایش در بسیاری از جنبه‌ها و لحظات زندگی کاربران حضور داشته و می‌توان گفت به‌نحوی در زندگی ما ریشه دوانده است.

تنها با گذشت زمان می‌توان به این نتیجه رسید که در طی این سالها، وضعیت واتساپ نه‌تنها بدتر نشده، بلکه روزبه‌روز بهتر هم شده است. به‌نظر می‌رسد این اپ توانسته با موفقیت از بدترین و تاریک‌ترین روزهای فیسبوک (که حالا متا نام دارد) عبور کرده و در برابر برخی تغییرات ناخوشایند مقاومت کند.
تا این لحظه، محیط کاربری واتساپ (برخلاف اینستاگرام، تصاحب بزرگ دیگر کمپانی فیسبوک) سرشار از آگهی‌های تبلیغاتی آزاردهنده نیست. همچنین خبری از الگوریتم‌های گیج‌کننده و محدودیت‌های کاربری هم نمی‌باشد.
از سال 2014 تا 2024، واتساپ به وعده‌های خود وفادار مانده و با قابلیت رمزگذاری سرتاسری یک تجربه کاربری امن و مطمئن را برای کاربران خود در سراسر جهان به ارمغان آورده است.

با وجود تمام شک و تردیدهای کاربران و بدبینی‌ کارشناسانی که یک دهه پیش هنگام انجام این معامله در جوامع آنلاین گسترش یافته بود؛ حالا در سال 2024 به‌نظر می‌رسد این تصاحب در نهایت یک اتفاق سودآور و مثبت برای طرف ماجرا بوده است.

منبع: Android Authority

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array