به گزارش ایران دکونومی، در روزهای گذشته، خبری مبنی بر ورود استارتاپ «افود»، پلتفرم سفارش غذا به اکوسیستم استارتاپی منتشر شد. افود، استارتاپ متعلق به گروه صنعتی گلرنگ است و گفته می‌شود برای رقابت با اسنپ فود به بازار آمده است. این اواخر اسنپ فود (زودفود سابق)، بدون رقیب به ارائه خدمات می‌پرداخت.

پس از شکست استارتاپ‌های چنگال، چیلیوری، ریحون و… که در بازار سفارش غذا به رقابت می‌پرداختند، انحصار این بازار به اسنپ فود رسید و حالا قرار است رقیب تازه‌ای به میدان وارد شود که منابع آن از گلرنگ تامین می‌شود.

امین سلامی پرگو، مدیرعامل و بنیانگذار این مجموعه در پستی که در شبکه اجتماعی لینکدین خود منتشر نمود، اعلام کرده که اندازه بازار سفارش غذا در ایران ۳.۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود که با توجه به نرخ فعلی دلار ارزشی بیش از ۱۷۷ همت دارد. سلامی حجم بازار آنلاین غذا از این مارکت را ۱۷٪ (حدود ۳۰ همت) اعلام کرده‌است:

«از کل حجم بازار آنلاین غذا حدود ۱۵٪ سهم پلتفرم‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و بازیگران محلی است و ۸۵٪ آن سهم بازیگر فعلی این حوزه است. اگر متوسط ارزش هر سفارش غذا را به طور میانگین ۳۰۰هزار تومان در نظر بگیریم، روزانه در حدود ۲۵۰.۰۰۰ تا ۲۸۰.۰۰۰ سفارش آنلاین غذا از سرویس‌های مختلف غذا، کافه و … وجود دارد. اما مولفه‌های تاثیرگذار در بهبود وضعیت رقابت و سرویس‌دهی به مشتریان در بازاری با این خصوصیات و ابعاد چه چیزهایی می‌تواند باشد؟

بدون‌شک یکی از شاخصه‌های مهم رضایتمندی مشتری، داشتن قدرت انتخاب است. امکان انتخاب، در وضعیت فعلی بازار تحویل غذای ایران، با از بین رفتن فرصت رقابت، از مردم گرفته شده است. اما ماجرای امروز از دیروز متفاوت خواهد بود و با توجه به تفاوت شرایط بازار، تمرکز بیشتر روی ارائه سرویس بهتر و سریعتر به جای صرف انرژی و هزینه برای کسب انحصار بازار، امکان تغییر قواعد بازی را فراهم می‌کند.» (دیجیاتو)

افود گلرنگ

گلرنگ به بازار حمل و نقل نیز وارد شد

پس از انتشار این خبر، بیانیه‌ای از سمت سرآوا منتشر شد که نشان می‌داد، گلرنگ سهام الوپیک را خریداری کرده و سرآوا از سهامداری این کسب‌وکار خارج شده است.

در بیانیه سرآوا که در همین مورد منتشر شده، آمده است که: «گروه صنعتی گلرنگ با خرید و تملک سهام سرآوا و دیگر سهامداران الوپیک، مالک جدید ۱۰۰ درصدی شرکت الوپیک است. گلرنگ با هدف توسعه و ارتقای شبکه حمل‌ونقل خود در فروشگاه آنلاین اکالا، از شش ماه پیش وارد مذاکره به‌منظور خرید سهام الوپیک شد. سرآوا امیدوار است با خروج موفق خود و دیگر سهامداران الوپیک، فرصت‌های تازه‌ای پیش روی این شرکت با ساختار سهامداری جدید قرار بگیرد.»

فرزین فردیس، مدیرعامل سرآوا در خصوص خروج از الوپیک گفت: «الوپیک یکی از استارتاپ‌های خوش‌نام و پر پتانسیل زمان خود بود که به دلیل پاره‌ای از مشکلات در ساختار سهامداری و حکمرانی و نیز مهاجرت بنیانگذاران آن، نتوانست رشد سریع روزهای اول فعالیتش را در درازمدت ادامه دهد. امیدوارم با تزریق سرمایه‌های انسانی، مالی و مدیریتی توسط مالکان جدید، این پتانسیل‌های نهفته شکوفا شده و روز به روز هرچه بیشتر در خدمت ارزش‌آفرینی برای مشتریان قرار گیرد.»(پیوست)

گروه گلرنگ که پیش‌ازاین در استارتاپ‌هایی نظیر تارا، اکالا و دارتیل سرمایه‌گذاری کرده بود، تصمیم گرفته است که با مجموعه oFood وارد حوزه سفارش آنلاین غذا شود. این مجموعه قرار است از همان ابتدای فعالیت خود امکان سفارش غذا، شیرینی و سوپرمارکت را فراهم کند.

کانال یوتیوب ایران دکونومی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array