به گزارش ایران دکونومی، در بخش سخنی با خوانندگان درباره گزارش عملکرد ۱۴۰۱ گروه اسنپ آمده است: «این گزارش روایت یک سال تلاش برای پاسخگویی به تقاضای کاربران و انعکاسی از تعهد ما به شفافیت در انتشار داده‌ها در اکوسیستم استارتاپی ایران است. به این امید که تکمیل‌کننده بخشی از تصویر پازل اکوسیستم فناوری ایران باشد و مبنای تحلیل‌های خُرد و کلان کارشناسان این حوزه قرار بگیرد؛ پازلی از جایگاه اسنپ در اقتصاد دیجیتال و بازارهای مختلف تا الگوی مصرف بیش از ۶۰ میلیون کاربر سوپراپ در ۲۷۸ شهر بزرگ و کوچک.»

در منابع انسانی اسنپ چه می‌گذرد؟

گزارش سال ۱۴۰۱ گروه اسنپ با بخش منابع انسانی شروع می‌شود. خانواده اسنپ در پاییز ۱۴۰۱، رضا فیض‌آزاد، یکی از همکاران مجموعه، را در حادثه‌ای به غایت تلخ از دست داد. هرچند این شرکت سال دشواری را در حوزه منابع انسانی پشت سر گذاشت، اما سعی کرد با انجام اقداماتی نام و یاد همکار از دست رفته را زنده نگه دارد. 

اسنپ متعهد شد که خانواده رضا فیض‌آزاد را تا همیشه از اعضای خانواده خود بداند و از آن‌ها حمایت مادی و معنوی کند. همچنین برای روشن‌ماندن نام و یاد رضا که از عاشقان کتاب و کتابخوانی بود، با کمک اسنپی‌ها، کتاب‌های مورد علاقه او به صورت کتاب صوتی درآمد و به دست همکارانش رسید. به نام و به یاد این همکار که عاشق آموزش و کودکان بود؛ اسنپ در حال ساخت مدرسه‌ای در شهر خوی است. همچنین در این مسیر، محل ساختمان مرکزی اسنپ تغییر کرد و بیشینه کردن ملاحظات و اقدامات ایمنی و ایجاد واحد HSE در اولویت کار منابع انسانی قرار گرفت.

در این سال سخت تعداد کل کارمندان شرکت‌های زیرمجموعه گروه اسنپ به ۶ هزار و ۵۶۱ نفر رسید که نسبت به سال گذشته ۱۴درصد رشد کرده است. 

اسنپ، اپلیکیشن همه نیازهاست؟

ایاد القصار، هم‌بنیانگذار آلمانی گروه اسنپ، درباره محصولی که این سال‌ها توسعه داده‌اند، می‌گوید: «امــروز گروه اســنپ، بزرگترین ســوپراپ خاورمیانه اســت و خانواده ۶ هزار و ۵۶۱ نفری گروه اسنپ دست به دست هم دادند و با همراهی میلیون‌ها راننده، موتور‌سوار، پزشک، هتل‌دار، فروشنده، صاحب رستوران، سوپرمارکت و داروخانه تلاش کردند تا در هر شرایطی بهترین خدمات آنلاین ممکن را به مردم ایران ارائه دهند. سوپراپ اسنپ پس از گذشت چهار سال، به یک اکوسیستم کوچکتر در دل اکوسیستم فناوری ایران تبدیل شده است. در سال ۱۴۰۱، سوپراپ اسنپ ۶۲ میلیون و ۳۹۴ هزار و ۹۷۱ کاربر داشته که ۱۹.۶درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است. این کاربران ۴ میلیارد و ۲۳۱ میلیون و ۸۱۱ هزار و ۸۸۳ مرتبه سوپراپلیکیشن اسنپ را در سال گذشته باز کرده‌اند.»

همانطور که می‌توان حدس زد سرویس‌های خودرو، غذا، سوپرمارکت و پزشک و مشاور پرکاربردترین خدمات در سوپراپ اسنپ بودند.

۹۰ درصد سهم بازار خودرو در دست اسنپ است؟

محمود فوز، دیگر هم‌بنیانگذار آلمانی گروه اسنپ، با تاکید بر اینکه سرویس تاکسی اسنپ به بخش جدایی‌ناپذیر سیستم حمل‌و‌نقل در ایران تبدیل شده، می‌گوید: «اسنپ پس از ۹ سال فعالیت، به پشتوانه اعتماد و همراهی کاربرانش در ۲۷۸ شهر فعال است و همچنان بیش از ۹۰درصد از سهم بازار تاکسی‌های اینترنتی را در اختیار دارد. اسنپ در ۱۵ اسفند ۱۴۰۱، رکورد روزانه ۴ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۵۱۲ سفر و رکورد ماهانه ۱۰۵ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۳۸ سفر را در بهمن ماه ثبت کرد. همچنین در مجموع یک میلیارد و ۹۵ میلیون و ۱۱۶ هزار و ۳۵۰ سفر اسنپی در ۱۴۰۱ انجام شد.»

در سال ۱۴۰۱، اسنپ بیش از ۴ میلیون و ۵۳۰ هزار کاربر راننده داشت که ۹۷ درصد آن‌ها مرد و ۳ درصد زن بودند. 

همچنین از ابتدای فعالیت اسنپ تا پایان سال ۱۴۰۱، بیش از ۳ میلیارد و ۵۴۴ سفر در اسنپ انجام شده است.

محمد خلج، مدیرعامل اسنپ، با اشاره به لزوم شفافیت در ارائه داده می‌گوید: «ما از ابتدای فعالیت اسنپ، متفاوت از دیگر بازیگران این حوزه، تعداد سفرهای روزانه خود را شفاف ارائه کرده‌ایم. با در اختیار داشتن تعداد سفرها و میانگین قیمت در تاکسی‌های اینترنتی -که تقریباً یکسان است- می‌توان به سهم بازار بازیگران این حوزه رسید. هرچند به دلیل غیر بورسی بودن اسنپ، اطلاعات مالی خود را به‌صورت عمومی اعلام نکرده‌ایم، ولی همانطور که اشاره شد با در اختیار داشتن تعداد سفر و میانگین قیمت به درآمد شرکت‌ها نیز می‌توان رسید. از سوی دیگر میزان پیمایش کاربران راننده برای دریافت یارانه سوختی آن‌ها در اختیار وزارت نفت قرار می‌گیرد و این اطلاعات می‌تواند به عنوان مرجعی در این زمینه مورد استناد قرار بگیرد. همچنین اسنپ جزئیات بیشتری از درآمد خود را در اختیار سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از ارگان‌های زیرمجموعه وزارت صمت قرار داده است.»

مدیرعامل اسنپ همچنین درباره اطلاعات مالی این شرکت می‌گوید: «اطلاعات مالی هر بازیگر مبنای مهمی برای محاسبه سهم از ارزش بازار (Market Value) است و داده‌های غیرمالی به‌ویژه تعداد سفر مبنای محاسبه سهم بازار (Market Share) را مشخص می‌کند. در واقع اطلاعات مالی تکمیل‌کننده اطلاعات غیرمالی برای محاسبه سهم بازار است.»

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array