به گزارش ایران دکونومی، در پنل «این سقف شیشه‌ای است یا بتنی؟» زنان فعال حوزه استارتاپی به بیان چالش‌ها و چشم‌اندازهای خود در دنیای کارآفرینی پرداختند.

کتایون سپهری، مربی کسب‌وکارها در این باره گفت: از حدود ۱۰ سال قبل و زمانی که ۴۴ ساله بودم فعالیت در حوزه استارتاپی را آغاز کردم. این فضا آغاز خوبی برای ورود زنان به دنیای کارآفرینی بود و کارآفرینی را برای زنان باورپذیرتر می‌کرد.

او در ادامه به بیان تجربیات خود در این حوزه پرداخت و گفت: مهندسی کامپیوتر خوانده بودم، اما کار در فضای استارتاپی و مشاور کسب‌وکارها برایم جذاب‌تر بود. زمانی که فوق لیسانس مهندسی صنایع گرفتم با انجمن زنان کارآفرین آشنا شدم.

استارتاپ ویکند باعث شد به شهرهای مختلف بروم و از آنجا متوجه شدم شهرهای کم‌برخوردار زیادی وجود دارند که ما می‌توانیم در آن مناطق فعالیت کنیم. مدیر شتابدهنده تابش شدم و توسعه کارآفرینی روستایی انجام می‌‌دادم و هنوز هم در این زمینه فعالم. ما تا کنون توانسته‌ایم ۲۲ هزار کسب‌وکار روستایی ایجاد کنیم. حالا هم در غرفه تینو استارز ۱۲ تیم دانشجویی از سراسر ایران و روستاهای کم برخوردار وجود دارد که از افتخارات ما هم در این حوزه بوده است.

توانمندی‌هایتان را ارائه بدهید

مریم قدس گلشن، مدیر توسعه کسب‌وکار جیرینگ هم در ادامه به بیان تجربیات شخصی خود پرداخت و گفت: من ۱۷ سال تجربه کار دارم و معتقدم در بسیاری موارد ما زنان نتوانسته‌ایم توانمندی‌هایمان را به قدر کافی ارائه دهیم. اما خوشبختانه تقریباً چند سالی است که این سقف شیشه‌ای کمرنگ‌تر شده و ما توانسته‌ایم بهتر از قبل حاضر شویم.

عاطفه هاشمی، بنیان‌گذار روچ تیم سوزن‌دوزی بلوچ هم ادامه داد: من خودم زاهدانی هستم و زندگی زنان بلوچ را از نزدیک دیده‌ام. من با زنانی کار می‌کنم که از امکانات زیادی دور هستند. اما در روچ اتفاقات خوبی برای زنان افتاده و من معتقدم زنان و مردان در کنار یکدیگر و با حمایت هم بهتر به موفقیت می‌رسند. ما حالا به صادرات محصولاتمان هم رسیده‌ایم که البته به خاطر تحریم‌ها در دریافت مبالغ فروش مشکل داریم.

سحر بختیاری، بنیان‌گذار آوایار و مدیرعامل پیمان هم معتقد بود در واقع شرایط اکوسیستم هم برای زنان و هم برای مردان در شرایط فعلی مناسب نیست و خواسته یا ناخواسته زنان بیشتر در معرض این مشکلات هستند. اما من در نهایت معتقدم در بسیاری موارد ما زنان به همراهی مردان در مسیر کاری ادامه داریم.

سمیرا مهدوی، مشاور توسعه کسب‌وکار امور مشتریان هم در ادامه گفت: به نظر من، ما در واقع به حمایت کسی نیاز نداریم. ما زنان اگر به چیزی نرسیدیم خودمان نخواستیم و برای داشتن چیزی فراتر از خواستن احتیاج است. من حتی به تبعیض‌های مثبت هم اعتقاد ندارم‌.

سقف را باور نکنید

شاید بتوان نقطه عطف این رویداد را سخن صادق فرامرزی، عضو هیات مدیره نصر تهران دانست که در انتهای پنل خطاب به زنان پنل گفت: سقف را قبول نکنید چه شیشه‌ای چه بتنی. این‌روزها شیشه‌هایی آمده است که از بتن قوی‌ترند‌ و اینکه می‌گویید سقف شیشه‌ای بدتر است. چون شیشه یعنی همه چیز را خودتان دیده‌اید و هنوز هم این سقف را باور دارید و آن را پذیرفته‌اید.‌ این سقف را باور نکنید.

منبع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array