به گزارش ایران دکونومی، با توجه به افزایش قیمت آپارتمان ها و کاهش قدرت خرید مشتریان، از پیش فروش ساختمان ها استقبال زیادی می‌شود.

سند رسمی قرارداد پیش فروش آپارتمان باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم گردد. تنظیم قرارداد پیش فروش در دفتر اسناد رسمی علاوه بر اینکه به طرفین امکان می‌دهد در صورت نقض قرارداد، به راحتی و با کمترین هزینه‌ها از حقوق خود دفاع کنند مانع جدی برای نقض شروط و تعهدات قرارداد توسط طرفین بوده که این امر موجب می‌گردد وقت با ارزش طرفین در دادگاه‌ها تلف نگردد.

قرارداد پیش فروش ساختمان چیست؟

قرارداد پیش فروش ساختمان یک نوع قرارداد بیع و خرید است که بین فروشنده (پیش فروشنده) و خریدار (پیش خریدار) منعقد می‌شود و به این ترتیب، خریدار واحد مسکونی آتی الاحداث را خریداری می‌نماید.

همزمان با افزایش قراردادهای پیش فروش مسکن، دعواهای حقوقی مرتبط با آن نیز رشد چشمگیری داشته است. چرا که ممکن است یک ملک بطور همزمان به چند نفر فروخته شود و یا چون ملک کامل نشده است فروشنده در تحویل ملک و جزئیات آن سلب مسئولیت نماید. بنابراین باید در تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان طرفین دقت داشته باشند.

آیا تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان در بنگاه های املاک قانونی است؟

دبیر کارگروه کنترل و تنظیم بازار املاک وزارت راه با بیان”شرط پیش‌فروش ساختمان پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصدی است”گفت:قرارداد پیش فروش باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.

یاسر دستمالچیان اظهار کرد:‌ در بازرسی از برخی بنگاه‌های معاملات املاک شاهد تنظیم قراردادهای پیش فروش بودیم. باید این نکته را در نظر داشته باشیم که طبق ماده 24 قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389 تنظیم این قراردادها در بنگاه‌های معاملات املاک قانونی نیست و باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.

طبق ماده 24 قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389، مشاوران املاک باید پیش از انجام مذاکرات مقدماتی طرفین را برای تنظیم سند رسمی قرارداد به یکی از دفاتر اسناد رسمی راهنمایی کنند و نمی‌توانند راسا مبادرت به تنظیم قرارداد پیش فروش کنند. در غیر این صورت برای بار اول تا یکسال، برای بار دوم تا 2 سال تعلیق پروانه کسب و برای بار سوم به ابطال پروانه کسب محکوم می‌شوند.

وی ادامه داد: طبق قانون مذکور ضوابطی برای پیش‌فروش تعریف شده است که لازم است آن ضوابط رعایت شود. چنانچه در بنگاه‌های معاملات املاک پیش نویسی برای هدایت اشخاص به دفاتر اسناد رسمی تنظیم شد این موضوعات باید در این قراردادها رعایت شده باشد از جمله آنکه پروانه ساختمانی کل ساختمان و شناسه فنی مستقل برای هر واحد صادر شده باشد. تاییدیه مهندس ناظر مبنی بر عملیات پی ساختمان را داشته باشد و همچنین بعد از 30 درصد پیشرفت فیزیکی این امکان فراهم است تا ساختمان پیش فروش شود.

وی افزود: در ماده 5 قانون پیش فروش ساختمان قید شده است که تنظیم قرارداد پیش فروش و واگذاری حقوق و تعهدات ناشی از آن در دفاتر اسناد رسمی با پرداخت حق ثبت و بدون ارائه گواهی مالیاتی و صرفاً در قبال پرداخت حق التحریر طبق تعرفه‌های قوه قضاییه انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: شهروندان در خصوص قراردادهای پیش‌فروش دقت کنند و در هنگام خرید واحد در قالب پیش فروش به قانون مصوب سال 1389 مراجعه کنند و حتماً قراردادهای خود را در دفاتر اسناد رسمی ثبت کنند تا دچار مشکلات احتمالی آتی نشوند.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array