به گزارش ایران دکونومی، پارک فناوری پردیس با ارسال پیامکی به شرکت‌های مستقر در این پارک اعلام کرده که در تلاش است تا با دریافت مجوز‌های قانونی و فراهم کردن زیرساخت‌های ارتباطی، سرویس داده با شرایط ویژه‌ای را در قالب طرح «اینترنت فناوران» به شرکت‌های عضو و مستقر در این پارک ارائه کند.

در نهایت نیز از این شرکت‌ها خواسته تا با تکمیل فرمی برای تعریف سرویس با دسترس‌پذیری و پایداری مناسب، نسبت به معرفی وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌هایی که در بهبود فرآیند تحقیق و توسعه، گسترش تعاملات بین‌‌المللی و توسعه فضای کسب‌وکار شرکت موثر و نیازمند رفع فیلتر است، اقدام کنند. البته روابط عمومی این پارک اعلام کرد که هنوز این طرح نهایی نشده و در دست بررسی است.

به دنبال ارسال این پیامک به شرکت‌های فعال در پارک پردیس، برخی از این شرکت‌ها نسبت به این اقدام جدید پارک واکنش نشان داده و اعلام کرده‌اند به هیچ وجه حاضر به دریافت این نوع تبعیض، در حالی که مردم عادی امکان دسترسی به اینترنت آزاد را ندارند، نیستند.

هفته گذشته نیز خبر آمد که فرایندهای مربوط به اختصاص «اینترنت باز» به اساتید دانشگاه‌ها انجام شده و به‌زودی ابلاغ می‌شود.

دسترسی به اینترنت از نوع «اینترنت حرفه‌ای» هم نوع دیگری از اینترنت است که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از اختصاص آن به شرکت‌های استارتاپی خبر داده است.

اینترنت ویژه، باز، خاص، حرفه‌ای و حالا هم اینترنت فناوران در چند ماه اخیر از زبان مسئولان مختلف دولتی شنیده شده است، اینترنتی که کارشناسان از آن به عنوان همان اینترنت طبقاتی یاد می‌کنند. به باور کارشناسان این حوزه، اینترنت طبقاتی اصل حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اینترنت را زیر سؤال می‌برد.

تبدیل شدن اینترنت به طبقاتی از زمانی به ادبیات رایج در بین مسئولان دولتی تبدیل شده که از تقریباً ۹ ماه پیش به دنبال اعتراض‌های مردمی، اختلال و محدودیت‌های مختلفی روی اینترنت کشور اعمال شد. در حالی که مقامات و نهادهای مختلف در تلاش برای ارائه اینترنت باز یا حرفه‌ای هستند، اخیراً هم کارزاری به راه افتاده که در آن به مخالفت با اینترنت طبقاتی پرداخته شده است.

منبع: کارنگ

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array