به گزارش ایران دکونومی و به نقل از «محمد فرهاد کیایی» عضو هیات مدیره کانون لوازم خانگی ایران، سالانه حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صرف واردات اجزا‌، قطعات و انواع لوازم خانگی می‌شود که حدود ۷۰۰ میلیون دلار آن سهم واردات مواد اولیه است.

تولید لوازم خانگی در سال ۹۶ حدود ۷ میلیون دستگاه بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۶ میلیون دستگاه رسید. بیش از ۲ میلیون و هفتصد دستگاه انواع یخچال فریزر سال گذشته (1401) توسط ۳۰ تولیدکننده بزرگ کشور تولید و بخش زیادی از نیاز بازار از این طریق تأمین شد. نیاز بازار لوازم خانگی کشور سالانه حدود ۶ میلیارد دلار است که واردات قطعات یا اقلام مرتبط با این صنعت، هم اکنون به یک میلیارد دلار رسیده است.

واردات لوازم خانگی

«کیایی» گفت: «تلاش انجمن لوازم خانگی در چند سال گذشته تدوین راهبردهایی برای این صنعت بود که با تغییر دولت‌ها، عملکرد و رویکرد شرکت‌های لوازم خانگی متفاوت و راهبردها به سرانجام نرسید. برای داخلی سازی برخی از لوازم خانگی سیاست جدی وجود ندارد، زیرا برخی از آن‌ها به سرمایه گذاری‌های بزرگی نیاز دارد که یا خود دولت باید ورود کند یا مشوق‌هایی برای بخش خصوصی در نظر بگیرد.»

عضو هیات مدیره کانون لوازم خانگی ایران، در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت که بر اساس اعلام آمارهای رسمی، عمق ساخت داخل یخچال فریزر ۶۰ درصد، تلویزیون ۳۰ درصد، ماشین لباسشویی ۵۸ درصد و کولر آبی ۱۰۰ درصد است. با حمایت و در نظر گرفتن مشوق‌ها، می‌توان عمق ساخت داخل برخی از لوازم خانگی کوچک مثل پکیج و لباسشویی، تا ۶۵ درصد رساند. تولید لوازم خانگی در سال ۹۶ حدود ۷ میلیون دستگاه بود که این عدد در سال ۱۴۰۱ از ۱۶ میلیون دستگاه فراتر رفت.

این فعال حوزه لوازم خانگی، به پتانسیل داخلی تولید برخی مواد اولیه اشاره نموده و گفت: «با توجه به اینکه مزیت‌های رقابتی در کشور خصوصاً در برخی مواد اولیه وجود دارد اگر نگاه درستی به صنعت لوازم خانگی داشته باشیم قطعه سازان می‌توانند در حوزه صادرات موفق عمل کنند.»

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array