به گزارش ایران دکونومی، اهمیت بیماری دیابت در جهان امروز بسیار زیاد است، به نحوی که سازمان‌ها و نهادهای مختلفی در تلاش برای پیشگیری یا کنترل این بیماری رو به افزایش هستند. اهمیت آگاهی و اطلاع رسانی این حوزه نیز غیر قابل چشم‌پوشی است. شعار امسال روز جهانی دیابت «دسترسی به مراقبت برای افراد دیابتی» است. همین بهانه‌ای برای بررسی پلتفرم‌های سلامت دیجیتال است که دسترس پذیری بیماران را بسیار آسان کرده است.

از آنجایی که این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد و صرفاً باید کنترل شود، ارتباط بیمار با پزشک یکی از مهم‌ترین بحث‌های کنترل دیابت است. قبل از شکلگیری اکوسیستم سلامت دیجیتال، این مسئله به صورت سنتی و با مراجعه به مطب پزشکان اتفاق می‌افتاد اما اخیراً، پلتفرم‌های سلامت دیجیتال و ویزیت آنلاین این مسئله را برای افراد مبتلا به دیابت تسهیل کرده است.

ثبت اطلاعات دیابت برای تعیین دوز دارو

مهرناز ایمانی فوق تخصص غدد در خصوص بیماران مبتلا به دیابت با تاکید بر این موضوع که این دسته از بیماران در هیچ مرحله‌ای نباید از مصرف دارو و تزریق انسولین تجویزی پزشک هراس داشته باشند می‌گوید: «بیماران باید با مراجعات مرتب، بر اساس تجویزات پزشک دارو مصرف کنند و با کنترل قند خون، به صورت مداوم با پزشک خود در ارتباط باشند.

ثبت میزان قند خون به صورت روزانه و هفتگی و آرشیو آن در پلتفرم‌های آنلاین زمینه بسیار مناسبی برای ارتباط بهتر و موثرتر بین بیمار و پزشک فراهم کرده است. تلاش ما به عنوان پزشک این است که در کنار ویزیت حضوری؛ تا جای ممکن زمان برای بیماران به صورت آنلاین فراهم کنیم و بر اساس اطلاعات ثبت شده دوز داروها را مشخص کنیم.»

دیابت قندخون

پرونده دیجیتال بیمار مبتلا به دیابت

لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر لزوم ارتباط مستمر بین پزشک و بیماران دیابتی معتقد است: «لازم است بیماران مبتلا به دیابت به طور منظم، روزانه و هفتگی قند خون خود را ثبت کنند تا بر اساس این اطلاعات و نوسانات موجود در آن، چه پزشک تغذیه، چه غدد و داخلی در راستای تجویز دارو و رژیم غذایی اقدام کنند.

سوابق ثبت شده هفتگی، ماهانه و حتی سالانه این بیماران به ما پزشکان در تنظیمات دوز داروها کمک بسیار زیادی می‌کند. پلتفرم‌های سلامتی در این خصوص کمک بسیار زیادی به ما می‌کنند و باعث می‌شوند به راحتی به اطلاعات بیمار دسترسی پیدا کنیم و ضمن بالا بردن سرعت، ارتباط بین ما و بیمار را نیز تسهیل کرده‌اند.»

دیابت تغذیه

بیمار مبتلا به دیابت نیاز به پیگیری دارند

عدم کنترل بیماری دیابت، باعث ایجاد مشکلات عدیده و عوارض دیابت می‌شود. پیگیری و مراجعات مستمر به پزشک متخصص غدد یکی از مسائلی است که فرد مبتلا به دیابت ملزم به انجام آن هستند.

مهرشاد تیموری هم بنیان‌گذار و مدیرعامل پلتفرم آنلاین سلامت بقراط؛ یکی از پلتفرم‌های فعال در حوزه سلامت دیجیتال در مورد مراجعات بیماران به صورت آنلاین می‌گوید: «یک بیمار زمانی که قصد مراجعه به یک پزشک در تخصص خاصی را دارد؛ تا مرحله نوبت‌گیری و ویزیت پیش می‌رود اما در ادامه هیچ اتفاقی نمی‌افتد. اهمیت پیگیری در ادامه ویزیت اولیه در بیمارانی که به بیماری خاصی مبتلا هستند شاید به نسبت دو چندان باشد.

برای مثال بیماران مبتلا به دیابت که لازم است تحت نظر چند پزشک باشند و حتماً یکسری موضوعات به طور مستمر توسط پزشک چک شده و در صورت نیاز دوز دارو عوض شود یا در مورد بحث تغذیه تغییراتی به وجود بیاید. از طرفی برای بیمارانی که باردار هستند و دیابت هم دارند ممکن است این موضوع خیلی حیاتی‌تر باشد چون احتمال دارد که دیابت، سلامت جنین را هم تهدید کند. با توجه به تمام این موضوعات، بعد از ویزیت اولیه؛ موضوع خیلی مهم، بحث «پیگیری بیمار» است.»

دیابت انسولین

تیموری با اشاره به فرآیندی که در پلتفرم آنلاین سلامت بقراط در این راستا دنبال می‌کنند ادامه می‌دهد: «فرآیندی که ما در داخل بقراط داریم، سعی کردیم تا حد امکان و در توانمان به موضوع پیگیری‎‌های بعدی بیمار اهمیت داده و بپردازیم. این موضوع در سیستم چت و ارتباط متنی که بین پزشک و بیمار وجود دارد، تا بتوانند دائماً یکسری اطلاعات را با هم رد و بدل کنند و اگر لازم است تجویز نسخه برای بیمار انجام شود یا بیمار نتیجه آزمایشات خود را برای پزشک ارسال کند.

حتی با توجه به موضوع یادداشت کردن اطلاعات، یک سری فرم الکترونیک اختصاصی در بقراط قرار داده شده تا با تکمیل این فرم‌های الکترونیک به صورت آرشیو شده به تمام اطلاعات بیمار و پزشک دسترسی داشته باشند.

ضمن اینکه پزشک می‌تواند داخل سیستم یک سری یادآوری تنظیم کند تا به صورت اتوماتیک تا در زمان مشخص لینکی اختصاصی برای بیمار ارسال شود و از بیمار اطلاعات مشخصی دریافت کند و در ادامه بحث مشاوره آنلاین متنی و مشاوره آنلاین شکل بگیرد. تلاش ما در بقراط این بوده با اضافه کردن موارد و ارزش افزوده‌هایی این چنینی در کنترل هر چه بهتر بیماری‌های خاص نقشی کوچک ایفا کنیم.»

کانال یوتیوب ایران دکونومی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array