به گزارش ایران دکونومی، نوبت دهی آنلاین، خدمتی بود که در پاندمی کرونا و پس از آن نوسان چندانی در رشد خود نداشت. بسیاری از پلتفرم‌های این حوزه مثل دکتردکتر، دکتر ساینا، بقراط، اسنپ دکتر و… این خدمت را ارائه می‌دادند.

گویی شرکت سرمایه‌گذاری لیان کپیتال، بر سرمایه‌گذاری بر هومکا و بعد دکتردکتر و امسال نیز بر دکتر ساینا، قصد دارد تا خدمات پلتفرم‌ها را به صورت تخصصی ارائه دهد و سامانه بقراط که بر سامانه‌های مدیریت مطب تمرکز داشت و در پرتفو این شرکت هم نیست سعی کرده بر حوزه نوبت دهی نیز پیشرفت کند. اما آیا تمرکز این سامانه‌ها تنها بر یک محصول سلامت دیجیتال، روند پیشرفت را برایشان سرعت نمی‌بخشد؟

روابط عمومی این شرکت امروز، با انتشار آمار خود خبر داد که در شهریور ۱۴۰۲، ۷۰۰هزار نوبت را در این سامانه به ثبت رسانده‌اند.

مهرشاد تیموری مدیرعامل و هم‌بنیان‌گذار این سامانه با تاکید بر اینکه از روز اولی که بقراط در زمینه مدیریت مطب طراحی و ارائه شد؛ نوبت دهی به عنوان یکی از خدمات مهم مدیریت مطب توسط این سرویس به بیمار و پزشک ارائه شده گفت: «پذیرش و حضور بیمار در زمان مشخص موضوع مهمی چه برای بیمار و چه برای پزشک است. قطعاً سیستم بقراط صرفاً حول محور موضوع نوبت دهی نمی‌چرخد؛ ولی به عنوان قسمت مهمی از بقراط، نوبت دهی همیشه برای ما از اهمیت ویژه برخوردار بوده است.»

نوبت دهی بقراط

روند پیشرفت مدل‌های نوبت دهی

مدیرعامل بقراط در توضیح مدل‌های نوبت‌ دهی آنلاین توضیح داد: «از روز اول استارت بقراط را با مدل نوبت دهی سنتی یعنی پذیرش بیمار توسط منشی پیش بردیم. در ادامه با ایجاد و ارائه یک بستر آنلاین به پزشکان تلاش کردیم پزشک بستری آنلاین را در اختیار بیماران قرار دهد تا به صورت اینترنتی بتوانند نوبت خود را در زمان دلخواه ثبت کنند.

در ادامه نیز تلفن گویای بقراط به خدمات اضافه شد تا بیماران با هر سن و سالی و با راهنمایی یک ربات تلفنی بتوانند اولین نوبت مد نظر خود را برای ویزیت توسط پزشک ثبت کنند. طبیعتاً بین این سه مدل همچنان نوبت دهی سنتی یا همان نوبت دهی توسط منشی همچنان پرطرفدارتر از بقیه مدل‎هاست. این مورد محدود به ایران نیست و در کل دنیا نوبت‌دهی توسط منشی بیشترین آمار را به خود اختصاص می‌دهد.»

تیموری افزود:« طبیعتاً در این ۷۰۰ هزار نوبت ثبت شده در بستر پلتفرم آنلاین سلامت بقراط، بیشترین مدل ثبت نوبت متعلق به ثبت نوبت توسط منشی است. اما نکته امیدوار کننده سهم قابل توجه نوبت دهی اینترنتی و تلفن گویا در این میان است که نشان می‌دهد مراکز و بیماران برای ثبت نوبت در حال ترغیب برای استفاده از خدمات دیجیتال هستند.

چرا که این روزها بیماران کاملاً با مفهوم ارزشمند بودن زمانشان آشنا شده‌اند و دوست ندارند ساعت‎‌ها پشت خط تلفن برای ثبت یک زمان برای ویزیت در انتظار بمانند. بلکه ترجیح می‌دهند در کمترین زمان، با چند کلیک به نتیجه برسند. قطعاً نوبت گیری اینترنتی و تلفن گویا نیازمند فرهنگ سازی بیشتری است. ما در تلاشیم در کنار ارائه خدمات؛ به فرهنگ سازی در این زمینه هم کمک کند. چرا که به عنوان یکی از بازیگران اصلی حوزه سلامت دیجیتال، در زمینه افزایش حجم بازار سلامت دیجیتال به شدت احساس مسئولیت می‌کند.»

نوبت دهی سلامت دیجیتال

هم بنیان‌گذار بقراط توضیح داد: «به طور کلی هر ماه مراکز جدیدی به سیستم ما اضافه می‌شوند و سیستم نوبت دهی خود را به بقراط انتقال می‌دهند. این موضوع تقریباً منحنی رشد ما را صعودی کرده است. ولی در حالت عادی، روزهای شنبه روزهایی است که عموماً می‌‎توانیم تشخیص دهیم که آیا رکورد هفته گذشته خودمان را جابه جا  کرده‌ایم یا نه؟ چون بیشترین زمان دریافت نوبت و مراجعه به  مراکز درمانی متعلق به روزهای شنبه است.»

وی در خصوص آینده سلامت دیجیتال و افزایش فرهنگ نوبت دهی آنلاین در میان بیماران تاکید کرد: « تمام آنالیزها و پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که سلامت دیجیتال نه تنها در ایران که در کل جهان مسیری رو به رشد در پیش گرفته است. بازاری بکر در این حوزه وجود دارد که به مرز اشباع نرسیده و می‌توانیم به آینده و جذابیت بازارش امیدوار باشیم.»

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array