به گزارش ایران دکونومی، در دومین جلسه هم‌اندیشی فینتک، آمنه نادعلی­زاده معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی، گفت: «مسیر ره‌نگاشت برای مقرره گذاری نئوبانک‌ها همچنان ادامه دارد.»

طبق آنچه در ره‌نگاه بانک مرکزی پیش‌بینی شده است، قرار است تا پایان سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ مسیر یا چارچوب فعالیت نئوبانک‌ها مشخص شود. به گفته وی، رگولیشنی برای محدودسازی نئوبانک‌ها صورت نگرفته است.

در این جلسه مسعود صفاری، نماینده معاونت نظارت بانک مرکزی، نیز توضیح داد: «مصوب شعب دیجیتال بانک‌ها با تعامل میان بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور تنظیم شده است و در این مصوبه ملاحظات معاونت‌های مختلف بانک مرکزی نیز در نظر گرفته شده است.»

مهدی عبادی، نایب رئیس کمیسیون پرداخت انجمن فین‌تک، از مصوبه شعب دیجیتال بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت: «مدل بانک مرکزی در این مصوبه به گونه‌ای است که نئوبانک‌ها باید خدمات یکسانی ارائه دهند که این امر با روح نوآوری ناسازگار است.»

وی با اشاره به تاکید بانک مرکزی به نبود کد مجزای نئوبانک‌ها افزود: «در شرایط فعلی کربانک‌ها جوابگوی نیازهای نئوبانک‌ها نیست همچنین اشاره مصوبه به نحوه تبلیغات و برندینگ نئوبانک‌ها به ماهیت نوآوری نئوبانک‌ها و سرویس‌هایشان لطمه جدی می‌زند.»

نئوبانک مرکزی

نوید رجائی‌پور، نایب رئیس انجمن فینتک نیز با اشاره به دو رویکرد از سمت شرکت‌های بانک‌تک، یک رویکرد تعامل با بانک مرکزی و اثرگذاری در ضوابط و مستندها پیش از انتشار دانست و رویکرد دیگر را تشکیل کمیسیون بانک‌تک جهت هم‌افزایی و تقویت حوزه نئوبانک نام برد.

رجائی‌پور مستند منتشر شده را با ره‌نگاشت معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی متفاوت دانست و نقد جدی خود به مستند نئوبانک‌ها را به دلیل حضور نداشتن افراد موثر و فعال بانک‌تک در تدوین آن ذکر کرد.

مهدی فاطمیان، رئیس هیئت‌مدیره انجمن فینتک، در این جلسه با اشاره به ضرورت ایجاد کمیسیون بانک‌تک، از فعالان این حوزه برای تشکیل و حضور در این کمیسیون دعوت به همکاری کرد.

طی این جلسه مهرداد اندامی، مدیر تیم محصول بلوبانک نیز از لزوم ارائه سرویس‌های جدید و Embedded finance در نئوبانک‌ها سخن گفت.

سروش اکبرزاده، مدیر استراتژی و توسعه کسب و کار کیدزی، گفت: «فناوری‌های نسل زد و آلفا تا به قانون‌گذاری و چهارچوب برسد، عمر آن فناوری تمام شده است و این نسل مانند نسل‌های گذشته منتظر قانون‌گذاری فناوری نمی‌ماند.»

همچنین، پوریا یغمایی، مدیرعامل وی‌بانک در رابطه با مستند جدید بانک مرکزی تشریح کرد: «این مستند انگیزه نئوبانک‌ها را به خصوص در بخش خصوصی بسیار کم و تا حدودی صفر کرده است.»

وی افزود: «اگر قرار باشد با مدل بخشنامه جدید بانک مرکزی راه را ادامه بدهیم، کلاً باید با نوآوری، خلاقیت، جذب سرمایه‌های داخلی از بخش خصوصی و یا حتی بین‌المللی خداحافظی کنیم و به ۱۰ سال پیش برگردیم.

پیشنهاد می‌کنم به جای اینکه یکطرفه بخشنامه صادر شود تا همه را بی انگیزه کنیم یک کار گروهی با حضور نماینده از تمامی نئوبانک‌ها و بانک مرکزی ایجاد شود تا بعد از شنیدن تمامی دغدغه‌های طرفین طرح کامل و جامع تری ایجاد شود تا هم نئوبانک‌ها به فعالیت خود در آرامش ادامه دهند و نیز رگولاتور نگران مسیر آنها نباشد.»

در انتهای جلسه نیز مقرر شد شرکت‌های بانک‌تک تا پایان دی‌ماه سال جاری، پیش‌نویس و پیشنهادی به بانک مرکزی ارائه کنند.

کانال یوتیوب ایران دکونومی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array