به گزارش ایران دکونومی، عواملی چون برقراری ارتباط دیپلماتیک با عربستان، آزادسازی بخشی از ارزهای بلوکه شده در عراق، در کنار کاهش میزان تقاضای ارز در بازار همچنین ادامه مذاکرات برجام، موجب شده تا نرخ دلار و انواع ارز طی این روزها به خصوص امروز درسراشیبی تندی قرار گیرد. کاهش قیمتی که با بازارسازی بانک مرکزی در کشف قیمت ارز با نرخ پایین شروع شده به گونه‌ای که بازار آزاد نیز به تبع آن نرخ‌ها را پایین آورده است، آنطور که قیمت دلار در بازار آزاد هم اکنون در حال ورود به کانال ۴۵ هزارتومان است، اما در مقابل صرافی‌ها همین کالا را با کارت ملی در کانال ۴۴ هزار تومان به متقاضیان می‌فروشند.

سرمایه‌گذاران ارزی پس از رکورد زنی قیمت‌ها در بازار ارز باید متوجه می‌شدند که دلار آزادی که بدون هیچ اتفاق خاصی و فقط از سر هیجان بهای آن از ۵۰ هزار تومان عبور کرد و حتی به ۶۰ هزار تومان رسید، غیر واقعی است.

صف فروش ارز صف خرید ارز

 

سرمایه‌گذاران ارزی فروشنده شدند؛ تقاضای آنچنانی برای خرید نیست

افت قیمت‌ها پس از رشد هیجانی آن در هفته‌های گذشته در حالی شروع شده است که هم اکنون اغلب سرمایه‌گذاران ارزی فروشنده شده‌اند، اما خریدار چندانی در بازار نیست. کارشناسان می‌گویند که سرمایه‌گذاران ارزی پس از رکورد زنی قیمت‌ها در بازار ارز باید متوجه می‌شدند که دلار آزادی که بدون هیچ اتفاق خاصی و فقط از سر هیجان بهای آن از ۵۰ هزار تومان عبور کرد و حتی به ۶۰ هزار تومان رسید، غیر واقعی است.

حال در شرایطی که نیاز متقاضیان واقعی به ارز در بازار توسط بانک مرکزی در حال تأمین است و از طرفی خبرهای امیدوار کننده‌ای از دستیابی ایران به منابع ارزی بلوکه شده با آزادسازی بخشی از آن در عراق به گوش می‌رسد، بنابراین این موضوع می‌تواند روزنه امیدی برای آزادسازی سایر ارزهای بلوکه شده ایران در دیگر کشورها باشد؛ آن هم در شرایطی که درآمدهای ارزی کشور به دلیل تحریم‌های ناجوانمردانه همچون سنوات گذشته نیست.

طبق گفته دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران وعراق، آمریکا اجازه پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار از پول‌های ایران در بانک‌های عراقی را داده است. علاوه بر این بحث توافق ایران با عربستان و از سرگیری مذاکرات برجام که این روزها گرم است، بی‌تردید می‌تواند تحول خاصی در اقتصاد کشور ایجاد کند، زیرا ایران دارای منابع ارزی فراوانی در برخی کشورهای دنیاست که در صورت آزاد سازی آن بنیه ارزی کشور به خوبی تقویت خواهد شد.

از طرفی با فروکش التهاب بازار ارز در هفته‌های اخیر خیلی از سرمایه‌گذاران دیگر چون گذشته اقدام به خرید ارز و سکه نمی‌کنند و چه بسا فروشنده نیز شده‌اند، رویکردی که موجب شده تا قیمت‌ها در این بازار ریزشی شود و دلار آزاد برای ورود به کانال ۴۵ هزار تومان خیز بردارد. حال با توجه به انجام توافق بین ایران و عراق در آزاد سازی منابع بلوکه شده همراه با از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان، پیش‌بینی‌ها حکایت از بازگشت منابع ارزی بیشتری از کشورهای مختلف به ایران و کاهش نرخ ارز دارد.

با آنکه قیمت‌ها در بازار ارز طی یک هفته گذشته بر مدار نزول قرار گرفته، اما این افت قیمت به معنای آن نیست که قیمت ارز اصولی افزایش یافته و هم اکنون مسیر عقب گرد را می‌پیماید، زیرا قیمت‌ها در بازار ارز طی هفته‌های گذشته غیرواقعی بالارفته بود، که اکنون در حال رسیدن به نرخ واقعی است.

دلاریورو

قیمت ارز غیر اصولی بالارفته بود و افت آن طبیعی است

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین درباره وضعیت این روزهای بازار ارز و آینده آن گفت: با آنکه قیمت ها در بازار ارز طی یک هفته گذشته بر مدار نزول قرار گرفته، اما این افت قیمت به معنای آن نیست که قیمت ارز اصولی افزایش یافته و هم اکنون مسیر عقب گرد را می‌پیماید، زیرا قیمت‌ها در بازار ارز طی هفته‌های گذشته غیرواقعی بالارفته و اکنون نیز که ۱۵ هزار تومان نرخ دلار نسبت به هفته‌های گذشته افت کرده است، در مقابل رشد فورانی آن، باز هم رقم مناسبی نیست. به هر حال بنده دلار بالای ۴۵ هزارتومانی را قبول ندارم و می‌توان گفت که نرخ آن غیر واقعی یا به نوعی من درآوری است، زیرا اتفاق اقتصادی خاصی در کشور رخ نداده است که نرخ‌ها در بازار ارز به این شکل غیراصولی و بی منطق افزایش یابند.

وی با بیان اینکه التهاب آفرینی در بازار ارز ناشی از عوامل متعددی است که مهمترین آن نیاز برخی سرمایه‌گذاران برای تهیه اسکناس ارز است، اظهار داشت: انتظارات تورمی جامعه از وضعیت اقتصادی کشور از یک طرف و ترس از گران شدن ارز از طرف دیگر طی هفته های گذشته خیلی‌ها را به بازار ارز کشانده تا خریدار این کالا با رقمی بالا و غیر واقعی روبهرو شوند. البته بخش عمده رشد قیمت ها در چنین بازاری حاصل کم کاری و بی توجهی مسئولان طی یک دهه گذشته نسبت به ساماندهی وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی چون رشد نقدینگی و تورم است که اکنون مهار آن برای سیاست‌گذاران خیلی نمی‌تواند به سهولت انجام گیرد، در چنین شرایطی است که این وضعیت به یکباره خود را در گرانی ارز در مواقعی نشان می.دهد.

رفتار تعاملانه با دنیا و ارتباطی که هم اکنون با کشور عربستان برقرار شده است، نویدبخش روزهای خوش اقتصادی است که البته با رفع تحریم‌ها و ارتباط با دنیا، اقتصاد شکوفا و بازارهای سرمایه‌گذاری پررونق می‌شوند

چاپ پول موتور تورم را روشن کرده و زمینه‌ساز رشد نرخ ارز می‌شود

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در ادامه افزود: طی سالیان گذشته مسئولان به جای حل مشکلات اقتصادی کشور با اصول و برنامه‌های خاص معمولاً برای جبران کسری بودجه، تأمین نیازهای پولی و رفع ناترازیها هر موقع دچار مشکل مالی و… می شدند، متأسفانه با چاپ پول سعی کرده‌اند که قضیه را سرهم کنند، اقدام مسکنی که اگر چه در آن مواقع کارساز بوده است، اما چنین روندی زمینه ساز انباشت مشکلات در آینده شده تا بیماری اقتصاد کشور روز به روز حادتر شود.

حریری، ادامه داد رفتار تعاملانه با دنیا و ارتباطی که هم اکنون با کشور عربستان برقرار شده است، نویدبخش روزهای خوش اقتصادی است، که البته با رفع تحریم‌ها و ارتباط با دنیا، اقتصاد شکوفا و بازارهای سرمایه‌گذاری پررونق می‌شوند. اینکه الان نرخ ارز غیر واقعی است و در برخی مواقع به یکباره افزایش می‌یابد بیانگر انتظارات تورمی از آینده اقتصاد کشور و وضعیت نامناسب سرمایه‌گذاری است، حال اگر تعامل با دنیا بیشتر شود، با توجه به ظرفیت‌های کم نظیر اقتصادی کشور تحول خاصی در اقتصاد ایجاد خواهد شد.

هر نوع ارتباط در چارچوب خاص با دنیا از حیث اقتصادی می‌تواند مؤثر واقع شود، چرا که تعامل با دنیا در قالب روابط تجاری و بازرگانی منجر به رونق صادرات و واردات شده و این مسئله تأثیر به سزایی بر کسب درآمدهای ارزی کشور به جای می‌گذارد

بازار ارز

کاهش ریسک سرمایه‌گذاری با تعامل با دنیا

حجت الله فرزانی، کارشناس مسائل پولی و بانکی نیز درباره تأثیر توافق ایران با عربستان بر اقتصاد کشور گفت: بی تردید هر نوع ارتباط در چارچوب خاص با دنیا از حیث اقتصادی می تواند مؤثر واقع شود، چرا که تعامل با دنیا در قالب روابط تجاری و بازرگانی منجر به رونق صادرات و واردات شده و این مسئله تأثیر به سزایی بر کسب درآمدهای ارزی کشور به جای می‌گذارد.

وی با بیان اینکه ارتباط با دنیا ریسک سرمایه‌گذاری را در کشور کاهش می‌دهد، افزود: در بحث توافق با عربستان باید گفت، از آنجایی که این کشور داری منابع نفت و گاز و مشتقات آن است و ایران نیز از این منابع برخوردار می‌باشد، بنابراین شاید خیلی نتواند از حیث تجاری مؤثر باشد، اما ایجاد روابط سیاسی با کاهش تنش‌ها، بی‌تردید ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش داده و این موضوع می‌تواند در رونق اقتصاد کشور اثر بخش باشد، آنطور که چنین ارتباطی موجب شد تا قیمت‌ها در بازار ارز دچار تغییر و روندی کاهشی به خود گیرند.

بنا به این گزارش، قیمت‌ها در بازار ارز چند روزی است کاهشی شده است، افت قیمتی که ادامه‌دار بوده آنطور که هم اکنون خریدار آنچنانی در بازار وجود ندارد و چه بسا خیلی‌ها فروشنده ارز شده‌اند. چنین موضوعی باعث شده تا دلار آزادی که هفته گذشته در کانال ۶۰ هزار تومان قرار گرفت، اکنون برای ورود به کانال ۴۵ هزار تومان خیز بردارد.

منبع: بازار

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array