به گزارش ایران دکونومی، لیگ اینترنت اشیاء از سال ۱۳۹۶ تا کنون در سراسر کشور برگزار شده است. طی این پنج‌دوره بیش از ۲۵۰ تیم در این رویداد شرکت کردند؛ تیم‌هایی که به گفته مدیر اجرایی لیگ اینترنت اشیاء ایران اکنون کسب‌وکار خود را داشته و در حوزه‌های تخصصی خود فعالیت می‌کنند. این استارتاپ‌ها توانستند در حوزه‌های مختلفی مانند سلامت، ایمنی، خودروی متصل، خانه و کشاورزی هوشمند رتبه‌های برتری را کسب کنند. برای شرکت در رویداد امسال هم تاکنون بیش از ۶۰ تیم ثبت نام کرده‌اند.

رویدادی برای پرورش ایده‌های نو

علی‌رضا نیازی، دبیر اجرایی لیگ اینترنت اشیاء ایران درباره دستاوردهای برگزاری این رویداد در سال‌های گذشته گفت: برخی از تیم‌هایی که در دوره‌های قبل در این رویداد شرکت کردند، توانستند با حمایت‌های دریافتی از حامیان مالی، کسب‌وکار خود را راه‌اندازی کنند. در این رویداد، ایده‌ها پرورش پیدا می‌کنند و افراد با ارتباطاتی که پیدا می‌کنند، استارتاپ خود را شکل می‌دهند.

او درباره سرمایه‌گذارهایی که در این رویداد از تیم‌ها حمایت می‌کنند، توضیح داد: در دوره‌های قبل همراه اول را به عنوان یکی از حامیان مالی این رویداد داشتیم. امسال علاوه بر این اپراتور، ایرانسل، پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و ستاد اقتصاد دیجیتال نیز از جمله مراکزی هستند که از تیم‌های شرکت‌کننده حمایت می‌کنند. ضمن اینکه بسیاری از این تیم‌ها و یا ایده‌ها توسط خود این مراکز جذب می‌شوند.

با‌این‌حال به‌نظر می‌رسد نگاه نهادهای دولتی به اینترنت اشیاء نگاه چندان مثبتی نیست. به‌عنوان مثال در سالیان گذشته، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور هوشمندسازی اینترنت اشیاء را یکی از تهدیدات علیه کشور دانسته و گفته بود که دشمنان با استفاده از این ظرفیت‌‌ها تلاش می‌کنند تا اطلاعات مورد نیاز خودشان را از کشور ما به دست آورند. دبیر اجرایی لیگ اینترنت اشیای ایران درباره تاثیر برگزاری چنین رویدادهایی بر تصحیح این نوع نگاه به اینترنت اشیا، گفت: چنین رویدادهایی به‌واسطه سهمی که از بازار در اختیار دارند و همچنین جامعه گسترده مشتریان‌شان، می‌توانند در تغییر این نوع نگاه تاثیرگذار باشند. اگر قرار است تغییری در این حوزه صورت بگیرد باید با برگزاری چنین رویدادهایی باشد.

لیگ اینترنت اشیای ایران توسط مجموعه طیف برگزار می‌شود که یک پلتفرم نوآوری بازی است. مرکز لیگ اینترنت اشیاء از زیر مجمموعه‌های آن بوده و هدف اصلی آن تلاش برای برقراری اتصال بین تیم‌ها و سرمایه‌گذاران است. شناسایی تیم‌های توانمند، کمک به رشد اکوسیستم اینترنت اشیاء و همچنین ایجاد هم‌افزایی بین اعضای مختلف این اکوسیستم از دیگر اهداف این رویداد است.

فرایند برگزاری لیگ اینترنت اشیاء

پس از اعلان فراخوان سراسری و ثبت نام، شرکت‌کنندگان طرح اولیه خود را برای شرکت در مسابقه ارسال می‌کنند. طرح‌های ثبت‌نامی مورد ارزیابیِ ابتدایی قرار گرفته و طرح‌های منتخب با توجه به منطقه ثبت‌نامی در سراسر جغرافیای کشور (شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز) در هر منطقه با یکدیگر رقابت خواهند کرد. پس از برگزاری رقابت منطقه‌ای، تیم‌های برگزیده هر منطقه به فینال راه‌ یافته و در نهایت سه تیم منتخب نهایی در روز مسابقه فینال مشخص خواهند شد. تیم‌های برگزیده علاوه بر دریافت جوایز نقدی، بسته به سطح و توانمندی تیم در انجام پروژه یا ورود به بازار و یا شتاب‌دهی تسهیلات ویژه دریافت خواهند کرد.

همچنین با توجه به همکاری نزدیک فروم اینترنت اشیاء ایران با شرکت‌های فعال در اکوسیستم ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، امکان معرفی تیم‌های برگزیده به این شرکت‌ها برای دریافت حمایت‌های مادی و معنوی در راستای توسعه محصول وجود دارد.

فروم اینترنت اشیاء و مرکز نوآوری اینترنت اشیاء ایران با تمرکز بیشتر بر بازارهای B2B و B2G مدل نوآوری باز را برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک در کنار شرکت‌های بزرگ اکوسیستم فناوری فراهم می‌کنند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام رایگان و کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت فروم اینترنت اشیاء ایران مراجعه کرده و یا با شماره 02188179584 تماس بگیرند.

منبع: دیجیاتو

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array