به گزارش ایران دکونومی، گزارش مردادماه شاپرک نشان می‌دهد که در این ماه بیش از ۴ میلیون و ۱۲۰ هزار تراکنش به ارزش ریالی ۹ هزار و ۵۱۶ هزار میلیارد ریال در شبکه پرداخت نهایی شده است.
بر اساس گزارش شاپرک شبکه پرداخت در مردادماه نسبت به تیرماه با رشد منفی ۲.۲۰ درصدی در تعداد و کاهش ۱.۸۸ درصدی در ارزش ریالی مواجه بوده است. در واقع، شبکه پرداخت در مردادماه با کاهش در ارزش اسمی و ارزش حقیقی روبه‌رو بوده است. ارزش حقیقی تراکنش‌های شاپرک ۴.۲۱ درصد کاهش داشته است و نشان از تاثیر نزدیک به ۴.۵ درصدی تورم بر ارزش تراکنش‌ها دارد.

وضعیت ابزارهای پذیرش شبکه پرداخت

شاخص ابزار پذیرش فعال سیستمی در مردادماه نشان می‌دهد که ابزار پذیرش اینترنتی ۱.۵۲ درصد رشد داشته و ابزار پذیرش موبایلی با کاهش ۰.۰۵ درصدی و کارتخوان فروشگاهی با رشد ۰.۶۵ درصدی روبه‌رو بوده است. در مجموع ابزار پذیرش فعال در شبکه پرداخت ۰.۷۱ درصد رشد داشته است.

شاپرک

همچنین سهم بازار ابزارهای پرداخت نشان می‌دهد این بازار با بیش از ۹۲ درصد در انحصار کارتخوان فروشگاهی است و به ترتیب ابزار پذیرش اینترنتی ۷.۸۲ درصد و ابزار پذیرش موبایلی ۱.۰۴ درصد از بازار ابزار پذیرش را در شبکه پرداخت دارند.
در شاخص سهم تعدادی و مبلغی نشان ابزار پذیرش کارتخوان به ترتیب با کاهش ۰.۲۴ و ۰.۰۴ درصدی روبه‌رو بوده و ابزار پذیرش اینترنتی نیز با افزایش ۰.۱۸ و ۰.۰۳ درصدی در تعداد و مبلغ مواجه بوده است. همچنین ابزار پذیرش موبایلی نیز افزایش بسیار اندکی در سهم تعدادی و مبلغی داشته است. به نظر می‌رسد در ماه مرداد ابزارهای غیرحضوری با کمی اقبال از سوی مردم روبه‌رو شده‌اند و از طرفی کاهش در سهم تعدادی کارتخوان فروشگاهی را می‌توان با اجرای اصلاح نظام کارمزد نسبت داد.
همچنین در سهم انواع خدمات شاپرکی بیش از ۹۰ درصد بازار به خرید کالا و خدمات مربوط است و بیش از ۴ درصد صرف مانده‌گیری شده است. پرداخت قبض و خرید شارژ نیز ۵ درصد از تعداد تراکنش‌های شاپرک را به خود اختصاص داده است.

عملکرد شرکت‌های PSP

عملکرد ۱۲ شرکت PSP در شاخص مبلغی نشان می‌دهد که به پرداخت ملت با ۲۰.۹۴ در صدر ایستاده است و پرداخت الکترونیک سامان نیز با ۱۸.۷۲ در جایگاه دوم و پرداخت الکترونیک سداد با فاصله‌ای تقریبا ۷ درصدی با ۱۱.۳۶ در جایگاه سوم قرار دارند. گفتنی است میان تجارت الکترونیک پارسیان با ۱۰.۸۴ و پرداخت الکترونیک پاسارگاد با ۱۰.۵۱ رقابت نزدیکی وجود دارد و دیگر شرکت‌های پرداخت الکترونیکی در سهم زیر ۱۰ درصد در حال رقابت هستند. در این میان دو شرکت الکترونیک کارت دماوند و آروند امید با کمترین میزان سهم بازار در انتهای لیست شرکت‌های پرداخت الکترونیکی قرار دارند.

تراکنش بانکی


همچنین شرکت به پرداخت ملت از مبالغ کارتخوان فروشگاهی بیش از ۱۸.۸۲ درصد است و در ابزار پذیرش اینترنتی و موبایلی نیز به ترتیب بیش از ۳۰ و ۴۰ درصد این بازار را پوشش می‌دهد. همچنین بیشترین اختلاف سهم مبلغی تراکنش ابزار پذیرش کارتخوان فروشگاهی با کاهش ۰.۲۸ درصدی به شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد تعلق دارد و سداد نیز در ابزار پذیرش اینترنتی با کاهش ۱.۷۸ درصدی روبه‌رو بوده است. تجارت الکترونیک پارسیان نیز با ۰.۷۰ درصد افزایش بیشترین اختلاف سهم در مبلغ تراکنش‌های ابزار پذیرش موبایلی داشته است.

منبع: پیوست

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array