به گزارش ایران دکونومی، پلیس فتا از آذر ماه سال گذشته به صرافی‌های رمزارز ابلاغ کرد تا تمامی تسویه‌های رمزارزی کاربران پس از ۷۲ ساعت انجام شود.

این نهاد دلیل ایجاد محدودیت ذکر شده را جلوگیری از کلاه‌برداری، پول‌شویی و سوءاستفاده‌های مالی اعلام کرد.

تسویه حساب 72 ساعته چالش‌هایی را برای صرافی‌های رمزارزی و همچنین کاربران آن‌ها ایجاد کرده است. در پی این دستور، تترلند اعلام کرد در این محدودیت نقشی ندارد و بابت کند شدن روند تسویه کاربران محترم متاسف است.

نامه پلیس فتا در ادامه این مطلب گفت‌وگو با مدیران تترلند در خصوص این اتفاق را می‌خوانید.

رمزارزی

صرافی‌ها چه گفتند؟

احسان شاکری‌پور مدیر فنی تترلند در خصوص سازوکارهای طراحی‌شده در این صرافی برای جلوگیری از اقدامات مخرب گفت: تترلند از گذشته با تحقیق و بررسی روش‌های علمی جلوگیری از Fraud و پول‌شویی و بنچمارک‌کردن پیشروهای جهانی این صنعت، راهکارهای فنی پیچیده‌ای برای جلوگیری از تخلفات مالی در سرویس‌های خود پیاده‌سازی کرده بود.

وی افزود: الگوریتم‌های رفتار‌سنجی ما با روش‌های معتبر علمی که به‌دلیل آگاه‌نشدن کلاه‌برداران از سازوکار آن‌ها از شرحشان پرهیز می‌کنیم، با بررسی تمامی فعالیت‌های کاربر، رفتارهای مشکوک را شناسایی و به‌صورت خودکار یا با فلگ‌گذاری برای کارشناس مرتبط، از خروج ارز از سیستم بدون تأیید جلوگیری می‌کنند. این راهکارها از یک سو تا حد زیادی در روی‌آوردن کلاه‌برداران به انتخاب تترلند برای رسیدن به اهداف خود مؤثر بوده است و از سوی دیگر موجب نا‌رضایتی کاربران واقعی نشده است.

با این ‌حال از زمانی‌که ابلاغیه‌های گاه‌و‌بی‌گاه مراجع مختلف ما را به دست‌کاری و تغییر الگوریتم‌های مقابله پول‌شویی خود مجبور کرده است، موج زیادی از نارضایتی کاربران را به‌دنبال داشته و در‌مقابل، به‌نظر نمی آید تأثیر جدی بر جلوگیری از تخلفات کلاه‌برداران گذاشته باشد.

در‌حال‌حاضر، اکثر صرافی‌های فعال در این حوزه به‌دلیل اینکه پلیس فتا به‌منظور پیشگیری از ادامه روند فعالیت حساب‌های اجاره‌ای راه‌حل مناسبی ارائه نداده، متحمل ضررهای زیادی شده‌اند.

تاکنون با اشخاصی که حساب‌های خود را به‌منظور کسب سود بیشتر اجاره داده‌اند، برخورد نشده است و کلاه‌برداران از این طریق در حال سوءاستفاده از حساب‌های اجاره‌ای و به‌دنبال منافع خود هستند و در‌این‌میان،‌ فقط صرافی‌ها بیشترین ضررها را متحمل شده‌اند‌.

تاخیر ۷۲ ساعته باعث ایجاد نارضایتی برای کاربران شده است

به‌هر‌ترتیب، نمی‌توان انتظار داشت با ایجاد محدودیت در تسویه رمزارزی، کاربران از پلتفرم‌های داخلی استفاده حداکثری کنند. سال‌هاست که رمزارزها وارد فضای فین‌تک بسیاری از کشورها شده‌اند و قانون‌گذاران در تلاش هستند تا با ایجاد فضای مناسب، به رشد این بازار کمک کنند. در آینده‌ای نزدیک، رمزارزها بیش‌از‌پیش وارد فضای اقتصاد دیجیتال می‌شوند و بهتر است به‌جای ایجاد محدودیت، از راهکارهای نوینی استفاده شود که مجریان قانون در سرتاسر دنیا از آن‌ها بهره می‌برند.

سرعت تسویه رمزارزی جزو نکات مهم است

مهدی مسعودی‌فر، مدیر مالی یکی از این صرافی‌ها گفت: زمانی‌که از پلتفرم‌ رمزارزی صحبت می‌شود، همواره سرعت تسویه رمزارزی جزو نکات مهمی است که کاربران به آن توجه می‌کنند. ارزان و سریع‌ بودن تراکنش‌ها یکی از ویژگی‌های اصلی رمزارزهاست و ازجمله دلایلی به‌حساب می‌آید که کاربران از آن‌ها استفاده می‌کنند. ایجاد محدودیت‌های زمانی در تسویه تراکنش‌های رمزارزی نه‌تنها لطمه جبران‌ناپذیری به پلتفرم‌های رمزارزی از نظر کاهش تعداد تراکنش‌ خواهد زد؛ بلکه باعث ایجاد فضای ناخوشایندی در میان کاربران رمزارزی می‌شود که چیزی جز کوچ کاربران و انتقال دارایی‌شان به محیط پر‌ریسک اکسچنج‌های نامعتبر خارجی که به ایرانیان خدمات می‌دهند، نخواهد داشت.

مدل کسب‌و‌کاری بسیاری از سکو‌های رمزارزی داخل کشور بر‌اساس کارمزد از تراکنش و مبادلات است. با ایجاد این نوع محدودیت‌های مالی نظیر زمان تسویه رمزارزی و محدودیت‌های ۲۵میلیون‌تومانی درگاه پرداخت که تنها باعث کاهش تعداد تراکنش‌ها می‌شود، لطمه بزرگی به سکوهای داخلی وارد و تنها باعث ایجاد بازار سیاه رمزارزی می‌شود که محل بسیاری از کلاه‌برداری‌هاست.

برخلاف باور بسیاری از فعالان این حوزه، محدودیت‌های تسویه رمزارزی محلی برای درآمدزایی صرافی‌های رمزارزی نیست و تنها باعث نارضایتی کاربران و سکو‌های تبادلی نظیر تترلند شده است.

نهاد‌های تصمیم‌گیرنده تسویه ۷۲ ساعته را اطلاع رسانی نکرده‌اند

مهسا پسرک‌لو، سرپرست خدمات کاربران یکی از صرافی‌ها گفت: در حال ‌حاضر، در نقطه‌ای قرار گرفتیم که پلیس فتا شیوه‌نامه جدیدی را وضع کرده است و طبق آن، هر تراکنش باید بعد از ۷۲ ساعت تسویه شود. متأسفانه این مسئله را نهاد‌های تصمیم‌گیرنده اطلاع‌رسانی نکرده‌اند و همین موضوع باعث سردرگمی و نارضایتی کاربران شده است. دراین‌میان، ما هم موظف هستیم تا این قوانین جدید را اجرایی کنیم. ما تمام تلاش خود را به‌کار می‌گیریم تا به بهترین شکل این قانون را اطلاع‌رسانی کنیم؛ زیرا این حق طبیعی کاربران است که قبل از انجام هرگونه تراکنش، از چگونگی انجام فرایند آن مطلع باشند.

در دنیای پویای رمزارزی هر ثانیه بسیار ارزشمند است

میلاد کوهستانی، مدیر محصول صرافی رمزارزی گفت: تیم محصول تترلند همواره تلاش می‌کند تا خدماتش را به بهترین شکل ارائه دهد و تجربه خوشایندی برای کاربران به‌ارمغان بیاورد. با افتخار اعلام می‌کنیم که می‌توانیم با پلیس فتا به‌منظور تحقق اهداف اجرایی و امنیتی در این حوزه به‌طور کامل همکاری کنیم. اخیراً با تغییراتی در شیوه‌نامه مربوط به خرید‌و‌فروش و برداشت رمز‌ارز مواجه شده‌ایم که تأثیری عمیق بر تجربه کاربران می‌گذارد. طبق این تغییرات، رمز‌ارز پس از خرید باید به‌مدت ۷۲ ساعت در صرافی بلوکه شود. این تصمیم با هدف افزایش امنیت و کنترل بهتر تراکنش‌های مالی اتخاذ شده است.

با‌این‌حال، ما به‌خوبی می‌دانیم که در دنیای پویای رمز‌ارزها، هر‌ثانیه بسیار ارزشمند است و تصمیمات سریع و به‌موقع اهمیت ویژه‌ای دارند. ما از مشکلاتی که کاربران با این تغییرات داشته‌اند و موج نارضایتی زیادی به‌همراه داشته است، مطلع شده‌ایم. با آگاهی از لزوم دسترسی آنی به رمز‌ارز در بازار رمز‌ارزها که لحظه‌ها حیاتی هستند، به‌دنبال راه‌حل‌هایی هستیم که بتوانند این امکان را برای کاربران به‌منظور دسترسی سریع‌تر و کارآمدتر به رمز‌ارزها فراهم کنند.

منبع: startup 360

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array