به گزارش ایران دکونومی، در جامعه افراد زیادی وجود دارند که می‌خواهند از سرمایه‌های خود درآمد ثابتی داشته باشند. این افراد سپرده های خود را به بانک می‌سپارند تا در ازای آن سود معینی به دست بیاورد. 

انواع سپرده‌گذاری بانکی

الف) سپرده‌های قرض‌الحسنه شامل: سپرده جاری و سپرده پس‌انداز

ب) سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار

سپرده سرمایه گذاری معمولا به دو دسته کوتاه مدت و بلندمدت تقسیم می‌کنند. سپرده بلندمدت به وجوهی گفته می‌شود که که فرد حداقل به مدت یک دو یا سه سال پول خود را برداشت نکند. این سپرده‌ها باتوجه به نوع بانک و نوع سرمایه گذاری، نرخ سود متفاوتی دارند.

سپرده‌هایی که به مدت کمتر از یک سال در بانک سرمایه گذاری می‌شوند را سپرده کوتاه مدت می‌گویند.

معاون نظارت بانک مرکزی هم از برخورد با بانک‌های متخلف در عدم رعایت نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات خبر داده است.

بر این اساس، بانک مرکزی ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ در بخشنامه ای، مصوبه شورای پول و اعتبار درباره اصلاح نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی را به شبکه بانکی ابلاغ کرد که به شرح زیر تعیین شد:

الف) سقف نرخ سود علی‌الحساب سالانه سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار:

۱- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت عادی: ۵ ٪

۲- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه سه ماهه: ۱۲ ٪

۳- سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه شش ماهه: ۱۷ ٪

۴- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید یک سال: ۵‌‌.۲۰ ٪

۵- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید دو سال: ۵‌.۲۱ ٪

۶- سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت با سررسید سه سال: ۵‌.۲۲ ٪

ب) نرخ سود تسهیلات عقود غیرمشارکتی بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی حداکثر ۲۳ ٪ و نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد میان بانک‌‌/موسسه اعتباری غیربانکی با مشتری معادل ۲۳ ٪ تعیین می‌شود.

پ) نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌های سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت ویژه و بلندمدت که قبل از سررسید برداشت شوند، معادل نرخ سود علی‌الحساب سپرده سرمایه‌گذاری متناظر با دوره ماندگاری آن با کسر یک واحد درصد خواهد بود.

نرخ سود بانکی توسط چه کسانی تعیین می‌شود؟

نرخ‌های سود بانکی را هر سال شورای پول و اعتبار اعلام می‌کند. این شورا شامل وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور یا معاونش، دو تن از وزراء به انتخاب هیأت وزیران، وزیر صنعت، معدن و تجارت، دو نفر کارشناس و متخصص پولی و بانکی به پیشنهاد رئیس کل بانک مرکزی و تأیید رئیس‌جمهور، دادستان کل کشور یا معاونش، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، رئیس اتاق تعاون و نمایندگان کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه‌و‌بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی (هر کدام یک نفر) به‌عنوان ناظر با انتخاب مجلس. ریاست شورا هم به‌عهده رئیس کل بانک مرکزی است.

عرضه اوراق با نرخ ۳۰ درصد به چه منظور صورت گرفته است؟

 اوراق منتشره شده با نرخ ۳۰ درصد برای تامین مالی سرمایه در گردش تعدادی از بنگاه‌ها به شکل موقت بود که برای آن سقفی هم در نظر گرفته شده بود و این موضوع اشکالی ندارد، اما باید تاکید کرد این نرخ برای تامین مالی بانک‌ها نیست و نباید اشتباه گرفته شود.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array