به گزارش ایران دکونومی، عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات، در حاشیه جلسه هیئت دولت، ضمن اشاره به این موضوع که وزارتخانه هنوز تصمیمی برای افزایش تعرفه‌های اینترنت ندارد گفت: «اگر اپراتور نتواند سرمایه‌گذاری کند کیفیت شبکه پایین می‌آید و باید فکری برای این مسئله کرد.»

در این هفته، در نشستی که با حضور اپراتورهای اینترنت و جمعی از مدیران وزارت ارتباطات به میزبانی گروه طیف برگزار شد، این افراد مخالفت خود را با قیمت‌گذاری دستوری اعلام داشتند و با افزایش تعرفه‌های اینترنت نیز موافق بودند.

گزارش کامل نشست:

به گفته اپراتورها، ثابت ماندن تعرفه‌ها از توان سرمایه‌ای آن‌ها که همواره در حال کاهش است، خارج است و نیاز به اصلاح شدن قیمت‌ها و افزایش تعرفه حس می‌شود، حال وزیر ارتباطات از آن‌ها خواسته که سرمایه‌ بیشتری وارد بازار کنند.

آیا کندی اینترنت پیگیری شد؟

وزیر ارتباطات افزود: «کمیته‌ای برای بررسی وضعیت اینترنت در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شد. دلایلی در مورد وضعیت اینترنت استخراج شد که برخی از آنها تاریخی است. بارها گفته‌ام در برخی از زیرساخت‌های شبکه سرمایه‌گذاری لازم صورت نگرفته است. راهکارهای کوتاه‌مدتی هم پیشنهاد شد که اعمال کردیم. دو ماهی است که تاخیر در شبکه (rtt) حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.»

اوایل تیرماه، رئیس جمهور دستوری مبنی بر پیگیری کندی اینترنت به  وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی صادر کرده بود که پس از یک ماه، گزارشی در این خصوص در شورای عالی فضای مجازی ارائه شد و رئیسی به عنوان رئیس این شورا دستور بررسی وضعیت اینترنت تا جلسه بعدی شورا را نیز صادر کرد تا شورا به فعالیتش ادامه دهد.

زارع‌پور همچنین توضیح داد: «سرعت ارتباطات ثابت‌مان ۱۱.۸ مگابیت بر ثانیه است و میانگین دنیا ۸۰ -۹۰ است. میانه بالاترین کشور ۲۴۰ است. پروژه بزرگ فیبر نوری شروع شده است و انشاالله سرعت‌ها را تا هزار مگابیت بر ثانیه افزایش می‌دهد. همین هفته پیش در شهر کازرون که صد درصد تحت پوشش قرار گرفته است مردم تا ۹۵۰ مگابیت بر ثانیه سرعت دریافت کردند؛ یعنی ۸۰ برابر سرعت فعلی. این کارها باید در گذشته انجام می‌شد.»

زارع‌پور، مجدداً بر استقبال دولت از فعالیت اینترنت ماهواره‌ای آن هم به شرط رعایت قوانین کشور تاکید کرد و اذعان داشت: «قبلاً هم اعلام کردم به هر فراهم‌کننده اینترنت ماهواره‌ای که قواعد سرزمینی جمهوری اسلامی ایران را رعایت کند خوشامد می‌گوییم. ما قواعد سرزمینی‌مان را سال ۱۴۰۰ تصویب کردیم و به اپراتورهای اینترنت ماهواره‌ای اعلام کردیم. در کمیسیون تنظیم مقررات جهانی نیز مصوب شد ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت ماهواره‌‌ای مخصوصاً اسپیس ایکس باید ضوابط جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند.»

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array