بر اساس نظرسنجی اسفندماه ۱۴۰۱ یکتانت از مدیران مارکتینگ، اینستاگرام در بین شبکه‌های اجتماعی همچنان بیشترین محبوبیت را برای تبلیغات دارد. همچنین نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد که کمپین‌های آفلاین نیز بیش از پیش رشد داشته که این موضوع می‌تواند به مواردی نظیر برندینگ و البته تبلیغات در فضای خارج از اختلال‌های شبکه مرتبط باشد.

به گزارش ایران دکونومی، در این نظرسنجیِ یکتانت جدا از موضوع رشد کمپین‌های آفلاین، به رشد تبلیغات پیامکی هم اشاره شده که همین موضوع بیانگر تأثیرات عدم دسترسی به اینترنت با ثبات و فیلتر نشده است. بعد از تشدید فیلترینگ در مهرماه ۱۴۰۱، این شیوه‌ها از سوی مدیران مارکتینگ به عنوان راه‌کارهای جایگزین مطرح شد که به نظر می‌رسد نتیجه‌بخش هم بوده است.

مهر ماه سال گذشته، روابط عمومی جریان، پلتفرم تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، گزارش داد: اندازه بازار تبلیغات در اینستاگرام در سال ۱۴۰۱ بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که به دلیل فیلتر شدن اینستاگرام، اندازه این بازار در این لحظه بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. در اینستاگرام بیش از ۱۰ هزار صفحه فارسی‌زبان وجود دارد که اقدام به نمایش تبلیغات می‌کنند و گردش مالی حوزه تبلیغات در اینستاگرام، روزانه بیش از ۱۰ میلیارد تومان برآورد شده است. با شروع اختلال اینترنت و فیلتر شدن اینستاگرام گردش مالی این حوزه تقریباً به صفر رسیده است. همچنین بیش از ۳۰ هزار کسب‌وکار ایرانی برای تبلیغات خود از پلتفرم اینستاگرام استفاده می‌کنند و فیلتر شدن اینستاگرام باعث از بین رفتن یکی از مهم‌ترین کانال‌های بازاریابی کسب‌وکارهای ایرانی خواهد شد.

همچنین تریبون، پلتفرم انتشار رپورتاژ آگهی نیز اعلام کرد با توجه به شرایط فعلی کشور، انتشار رپورتاژ آگهی در وبسایت‌های خبری با کاهش ۴۹ درصدی مواجه شده است. کاهش تمایل کسب‌وکارها به انتشار رپورتاژ آگهی درآمد وب‌سایت‌ها از این کانال را بیش از ۵۵ درصد کاهش داده است.

اینستاگرام به‌عنوان شبکه اجتماعی فیلترشده، همچنان در بین کانال‌های تبلیغاتی اثرگذار باقی مانده است. این شبکه اجتماعی از مهرماه ۱۴۰۱ تا امروز فیلتر شده و دسترسی به آن برای کاربران بسیار دشوار است. این درحالی است که نتایج بررسی‌های یکتانت نشان داده است که اینستاگرام با وجود محدودیت‌ها، هنوز در سال ۱۴۰۲ نیز انتخاب اول مدیران مارکتینگ شرکت‌ها برای تبلیغات است.

اینستاگرام، عدم دسترسی، اثرگذاری تبلیغات

براساس نظرسنجی یکتانت، وب‌سایت‌ها، صفحه نتایج جستجوی گوگل و پیامک بیشترین سهم را در سبد تبلیغاتی کسب‌وکارها داشته‌اند. نکته جالب‌توجه در نمودار زیر این است که تلگرام و اینستاگرام به‌عنوان دو بستر فیلتر شده همچنان برای تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی اقبال داشته‌اند.

۱۲ درصد بازدهی تبلیغات در اینستاگرام

بر اساس بررسی انجام‌شده توسط یکتانت، کانال‌های تبلیغاتی که بیشترین بازده را داشته‌اند به‌ترتیب، گوگل ادز، تبلیغات پیامکی، وب‌سایت‌ها و اینستاگرام بوده‌اند. در این روند باید توجه داشت که تبلیغات در گوگل به‌معنای جذب کاربری است که قصد دارد محصولی را بخرد یا به دنبال پیدا کردن بهترین محصول برای رفع نیاز خود است. از همین رو بدیهی است که این کانال بازدهی خوبی در سال ۱۴۰۱ داشته باشد.

اما آنچه باید مورد توجه قرار داد، این است که اینستاگرام با وجود فیلترینگ و کاهش سرعت دسترسی به محتوا همچنان ۱۲ درصد بازدهی برای تبلیغات داشته است.

هدف‌گذاری و شناسایی مناسب کانال‌های تبلیغاتی

یکتانت در گزارش خود بر این باور است که مدیران مارکتینگ در سال گذشته توانسته‌اند با شناسایی کانال‌های مناسب تبلیغات براساس اهداف خود، به موفقیت برسند. بر این اساس، افزایش ۳۵ درصدی فروش کسب‌وکارها با انتخاب کانال مناسب دیجیتال مارکتینگ محقق شده است.

اینستاگرام همچنان در بین گزینه‌ها خواهد ماند

بررسی‌های یکتانت از روند ارائه تبلیغات و دریافت بازدهی آن‌ها از نوع تبلیغات نشان‌دهنده آن است که تبلیغات وب‌سایت‌ها در سال ۱۴۰۲ همچنان با اقبال مواجه خواهد بود و ۳۸ درصد از سهم تبلیغات را به خود اختصاص خواهد داد. در این بین، اینستاگرام همچنان با وجود فیلترینگ در جریان تبلیغات سهم ۱۰ درصدی دارد و از روند دیجیتال مارکتینگ خارج نشده است.

تلگرام کانال غیرمفید عنوان شد و اینستاگرام مفید

ادامه نظرسنجی یکتانت به بررسی کانال‌های غیرمفید از سوی کسب‌وکارها پرداخته است. جالب است که بیش از ۵۰ درصد کسب‌وکارها هیچ کانالی را غیرمفید معرفی نکرده‌اند. اما نکته جالب‌تر اینکه اینستاگرام هیچ رتبه‌ای در بین کانال‌های غیرمفید به‌دست نیاورده است. این درحالی است که لینکدین با وجود فیلتر نبودن، از طرف ۲۴ درصد از کسب‌وکارها غیرمفید عنوان شده است.

کسب‌وکارهای فعال در حوزه آموزشی، ارز دیجیتال، گردشگری و فروشگاه‌های آنلاین روی غیرمفید بودن لینکدین بیشتر اصرار داشته‌اند؛ این مسئله هم تا حدود زیادی با توجه به جنس کسب‌وکارشان درست است.

طبق نتایج نظرسنجی، حدود ۵۰ درصد از مشتریان بزرگ یکتانت از تبلیغات همسان و بنری به شکل‌های مختلف (عادی، هدفمند و ریتارگتینگ) استفاده کرده‌اند. آنچه در بررسی‌ آمارهای یکتانت موردتوجه قرار می‌گیرد، اقبالی است که مشتریان بزرگ این پلتفرم همچنان به تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی نشان داده‌اند. همین موضوع منجر شده است تا ۷ درصد از مشتریان بزرگ یکتانت کماکان از تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند.

پیامک در نبود اینترنت پرچم‌دار می‌شود

گزارش یکتانت همچنین نشان داده است در بین کسانی که بیشترین بودجه را با هدف افزایش فروش هزینه کرده‌اند، ۳ کانال پیامکی، همسان/بنری ریتارگتینگ و گوگل ادز بیشترین محبوبیت را داشته‌اند.

یکتانت در ادامه به بررسی چگونگی اثرگذاری شبکه‌های اجتماعی در جریان دیجیتال مارکتینگ پرداخته است. به‌نظر می‌رسد پیش از فیلترینگ، این کانال اثرگذاری بیشتری داشته است؛ هرچند با وجود فیلترینگ و دشواری دسترسی کاربران به این کانال، همچنان در بین کسب‌وکارها مورد توجه قرار دارد.

از آنجایی که افزایش آگاهی از برند مهم‌ترین کاربرد شبکه اجتماعی است، اولین معیار کسب‌وکارها ایمپرشن و بازدید است. پس از آن، ۳ معیار مهم دیگر کلیک و کامنت، لید جنریشن و فروش موضوعاتی هستند که کسب‌‌وکارها برای تبلیغات اینستاگرامی روی آن‌ها حساب کرده‌اند.

همچنین از آنجایی که فقط ۱۲ درصد کسب‌وکارها روی هدایت افراد به وب‌سایت حساب کرده‌اند، می‌توان به این موضوع تأکید کرد که حواشی دسترسی به شبکه‌های اجتماعی از سوی کسب‌وکارها درک شده است.

 

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array