به گزارش ایران دکونومی، از خرداد ۱۳۹۴ بود که در خصوص راه‌اندازی شبکه اجتماعی دانش‌آموزان (شاد) صحبت‌هایی به میان آمد که معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفته بود این شبکه تا پایان سال برای دانش‌آموزان قرآنی راه‌اندازی می‌شود؛ اگرچه تا قبل از پاندمی کرونا خبری از اپلیکیشن شاد نشد و اوایل اردیبهشت ۱۳۹۹ پس از اجبار غیرحضوری شدن مدارس، از این اپلیکیشن رونمایی شد.

هرچند بعد از واکسیناسیون سراسری و تمام شدن روزهای کرونایی، مدارس به حالت قبل بازگشتند، اما به دلایلی مثل آلودگی هوا یا سرما، روند آموزش غیرحضوری در بین مدارس ادامه پیدا کرد و با افزایش روزهای غیر حضوری شدن مدارس در پی آلودگی هوا، اپلیکشین شاد باز مانند روزهای کرونا سر از گوشی پدر و مادرها و دانش‌آموزان در آورده است.

کاربران اپلیکیشن شاد با شروع موج آلودگی هوا و غیر حضوری شدن پیاپی مدارس در شهرهایی مثل تهران، اصفهان و اراک بیشتر از گذشته مجبور به استفاده از آن هستند، اما از عملکرد اپلیکیشن رضایت کافی ندارند.

کندی در اپلیکیشن شاد

معلم یکی از دبیرستان‌های دولتی تهران در این خصوص به پیوست گفت: «با وجود اینکه برای استفاده از شاد نیاز به استفاده از VPN نیست، اما عملکرد اپلیکیشن، مشکلاتی دارد که حتی در استفاده از اپ‌های فیلتر شده مثل تلگرام دیده نمی‌شود. تدریس لایو و آنلاین آنقدر با اختلال همراه است و قطع و وصلی دارد که ترجیح می‌دهم مطالب درسی را به شکل ویس برای دانش‌آموزان ارسال کنم. ارسال ویس هم بی‌اشکال نیست.»

یکی از دانش‌آموزان پایه دهم نیز اضافه کرد: «ویس‌ها به طرز عجیبی باز نمی‌شوند. معلم دینی چند روز پیش چند بار یک ویس را فرستاد که هر بار باز نشد.»

او در مورد مشکل دیر ارسال شدن عکس‌ها توضیح داد: «بعضی مواقع عکس‌ها ارسال نمی‌شود و دلیلش را متوجه نمی‌شوم. گاهی پیش آمده سر جلسه امتحان یک عکس را می‌فرستیم و بعد از دو ساعت زمانی که امتحان تمام شده است ارسال می‌شود. حتی بعضی مواقع عکس‌ها را می‌فرستم و دو بار از یک عکس ارسال می‌شود.»

این دانش‌آموز اضافه کرد: «در گفت‌وگوی صوتی ممکن است ناگهان بدون هیچ دلیلی از گفت‌وگو خارج شوی. با اینکه شاد رایگان است، اما برخی اوقات سرعت دانلود خیلی پایین می‌آید. این مسأله در مورد فایل‌های کم‌حجم مانند یک ویس هم دیده می‌شود.»

دانش‌آموز دیگری گفت: «وقتی معلم پی‌دی‌اف یا ویسی می‌فرستد به زحمت باز می‌شود. دیدن لایوها نیز سخت است، یا تصویر و صدا قطع می‌شود یا از لایو بیرون انداخته می‌شویم.»

یکی از دانش‌آموزان پایه یازدهم نیز در مورد مشکلات شاد تشریح کرد: «از زمانی که شاد عرضه شد ضعف‌های زیادی داشت، برخی مشکلات برطرف شده است، اما هنوز مشکلاتی دارد. از ۷ صبح تا ۲ بعدازظهر که دانش‌آموزان زیادی از آن استفاده می‌کنند افت ترافیک دارد و سرعت بارگذاری پایین است. قطع و وصلی آنقدر در گفت‌وگوی صوتی زیاد است که معلم حتی نمی‌تواند آن را شروع کند.»

در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی هم انتقادهایی به چشم می‌خورد تا جایی که امیر آقازاده لاجوردی، رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در شبکه اجتماعی ویراستی نیز به یکی از آنها واکنش نشان داد و نوشت: «عدم پاسخگویی برخی از سکوها ارتباطی به پهنای باند شبکه ارتباطی کشور ندارد و شاد باید مشکلاتش را حل کند.»

اپلیکیشن شاد

اخطار امنیتی برای اپلیکیشن شاد

همچنین قبل‌تر، کاربران شاد هشدارهایی امنیتی از گوگل‌پلی دریافت کرده بودند که حاکی از «مضر» بودن این اپلیکیشن بود. شاد در واکنش به این هشدارها اعلام کرده بود دلیل ارسال‌شان تا کنون مشخص نیست و احتمالاً گزارش‌های نادرست و شیطنت‌های برخی افراد، دلیل آن است.

این در حالیست که آموزش و پرورش استفاده از اپلیکیشنی غیر از شاد را برای مدارس ممنوع اعلام کرده است و معلمان و دانش‌آموزان ناگریز به استفاده از آن هستند.

حسن قاسم‌زاده، مدیر اجرایی شبکه شاد در گفت‌وگو با ایسنا گفته بود: «اختلال در شاد به دلیل افزایش ناگهانی استفاده کاربران پس از شروع آلودگی هوا بود و با رفع این مشکل در عرض ۵۰ دقیقه، کاربران در روزهای بعدی مشکلی نداشته‌اند.»

کانال یوتیوب ایران دکونومی

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array