به گزارش ایران دکونومی، پانزدهم اکتبر، ۲۳ مهر به عنوان روز جهانی افراد نابینا یا عصای سفید نامگذاری شده است. (در سال‌های کبیسه ۱۵ اکتبر مقارن با ۲۴ مهر است).

هر چند کاربرد عصا به عنوان وسیله کمکی در رفت و آمد نابینایان، از سده‌ها پیش متداول بوده، ولی به کارگیری عصای سفید به شکل امروزی و به عنوان نماد بعد از جنگ جهانی اول رایج شد.

در سال ۱۹۲۱ میلادی جیمز بیگز عکاس انگلیسی که در سانحه‌ای بینایی خود را از دست داده بود برای در امان ماندن از تصادف حین رفت و آمد در خیابان‌های اطراف محل زندگی خود ابتکار استفاده از عصای سفید را به کار برد و پس از آن بود که دو پژوهشگر آمریکایی قانون عصای سفید را نوشتند و ۱۵ اکتبر به عنوان روز جهانی نابینایان یا قانون عصای سفید تعیین شد.

طبق تخمین سازمان بهداشت جهانی بیش از ۴۰ میلیون نفر از جمعیت جهان نابینا هستند. در ایران نیز جمعیت افراد نابینا بیش از ۱۸۰ هزار نفر تخمین زده می‌شود.

اپلیکیشن اسنپ با دسترس‌پذیر کردن اپلیکیشن خود برای گروه‌های خاص تلاش کرده‌ است تا نقش موثری در تسهیل رفت‌و‌آمد افراد نابینا و کم‌بینا ایفا کند.

اسنپ نابینا

استفاده افراد نابینا از اپلیکیشن اسنپ

افراد نابینا و کم‌بینا با دریافت یا به‌روز‌رسانی آخرین نسخه اندروید اسنپ از طریق اپلیکیشن کافه بازار یا Huawei AppGallery از این قابلیت بهره‌مند می‌شوند.

بعد از دریافت یا به‌روز‌رسانی اپلیکیشن اسنپ، افراد نابینا یا کم‌بینا می‌توانند با استفاده از اپلیکیشن‌های واسط صفحه‌خوان درخواست سفر خود را ثبت کنند. صفحه‌خوان‌ها برنامه‌هایی هستند که محتوای یک اپلیکیشن یا سایت را به محتوای صوتی تبدیل و به کاربران نابینا یا کم‌بینا کمک می‌کنند تا از خدمات اپلیکیشن‌های مختلف بهره‌مند شوند.

علاوه بر این، کاربر مسافر می‌​تواند وارد قسمت تنظیمات شود و نابینایی/کم‌بینایی خود را در قسمت دسترس‌پذیری ثبت کند. با استفاده از این قابلیت کاربر راننده از وضعیت مسافر خود مطلع می‌​شود و آموزش​‌های لازم برای نحوه برخورد و برقراری ارتباط را دریافت می‌​کند.

اسنپ چه اقداماتی انجام داده است؟

افزودن قابلیت اتصال به برنامه‌های صفحه‌خوان برای نابینایان در ادامه دسترس‌پذیری این اپلیکیشن برای افراد دارای معلولیت انجام شده است. پیش از این، قابلیت ثبت معلولیت در حساب کاربری در اختیار کاربران قرار گرفت؛ به این ترتیب افراد دارای معلولیت حرکتی و همچنین ناشنوایان یا کم‌شنوایان نیز می‌توانند با ثبت معلولیت در حساب کاربری خود سفر بهتری را با اسنپ تجربه کنند.

به گزارش روابط عمومی اسنپ، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مسئولیت اجتماعی برای این شرکت از ابتدای فعالیتش تاکنون حمایت از افراد دارای معلولیت بوده است. اسنپ در طول این سال‌​ها علاوه بر دسترس‌​پذیری اپلیکیشن خود برای افراد دارای معلولیت تلاش کرده تا گام‌هایی را برای بهبود کیفیت زندگی این گروه بردارد.

از جمله​ این اقدامات می‌​توان به معافیت از کمیسیون رانندگان دارای معلولیت و اجرای طرح‌های نیکوکاری در اسنپ‌کلاب با موضوعاتی همچون «کمک به اشتغال افراد دارای معلولیت»،​ «تجهیز دندانپزشکی ویژه افراد دارای معلولیت»، «تامین تجهیزات توانبخشی و پزشکی ویژه کودکان دارای معلولیت» و «راه‌​اندازی مرکز مشاوره​ برای افراد دارای اتیسم» اشاره کرد.

لینک کوتاه :
اشتراک گذاری : Array